De Gemeente Den Haag heeft nieuwe vergunningen afgegeven voor elektrische deelscooters. Ook Check en nieuwkomer Fly Sharing mogen in Den Haag beginnen, na Felyx en Go Sharing. Ook Cargoroo mag 200 deelbakfietsen in de stad gaan plaatsen.

500 scooters per vergunning

Na een proef met Felyx het afgelopen jaar heeft de gemeente Den Haag nieuwe vergunningen verleend voor het plaatsen van elektrische deelscooters in de stad. Felyx mag 500 scooters laten staan, onlangs lanceerde Go Sharing in Den Haag. Daarnaast worden ook vergunningen verleend aan Check en Fly Sharing. De vier aanbieders mogen allemaal 500 scooters in de stad plaatsen.

1000 deelfietsen, 200 deelbakfietsen

Naast in totaal 2000 elektrische deelscooters zijn ook vergunningen afgegeven voor 1000 deelfietsen. Los van deze 1000 fietsen krijgt ook Cargoroo een vergunning voor 200 deelbakfietsen in de stad. Het bedrijf was al actief in de stad.

Fly Sharing

Een nieuwe naam in Den Haag is Fly Sharing. Dit bedrijf mag 500 elektrische scooters in de stad plaatsen. Rond de jaarwisseling zullen de eerste 250 scooters verschijnen, later volgt de rest. Uit de (summiere) website blijkt dat de dienst net zo werkt als concurrenten. Over een prijs is nog niks bekend.

Concurrentie strijd

Met de uitgifte van deze nieuwe vergunningen start ook in Den Haag een flinke strijd rondom elektrische deelscooters. Net als in Rotterdam zijn binnenkort in de Hofstad alle aanbieders actief.

Update: in September 2020 is Check Den Haag van start gegaan