Sinds kort vind je de elektrische bakfietsen van Baqme in Rotterdam en Den Haag. Deze kun je huren via de app. We leggen uit hoe dit werkt, hoe je de app gebruikt en hoe je betaalt.

De bakfietsen van Baqme

Baqme biedt bakfietsen aan die je via de app kunt huren. Het bedrijf heeft twee varianten. De variant met twee wielen fietst net als een fiets en heeft genoeg ruimte voor twee kinderen. Nadeel is wel dat de stabiliteit minder in de bochten minder is dan bij een normale fiets door het gewicht van de lading. Daarnaast zijn er de bakfietsen met drie wielen. Hiermee voelen bochten anders aan omdat de bakfiets niet kan hellen in de bocht. Wel zijn deze bakfietsen stabieler dan de bakfietsen met twee wielen.

Alle bakfietsen van Baqme hebben elektrische trapondersteuning. Deze bedien je via het stuur. Op deze manier kun je een zware lading vervoeren zonder dat er een zweetdruppel aan te pas komt. De Baqme bakfietsen hebben een kettingslot en een slot voor het achterwiel.

Zo gebruik je de bakfietsen

Vanaf 18 jaar kun je een account aanmaken in de app van het bedrijf. Hierna verifieer je je identiteit. Plaats tegoed op je account en je kunt aan de slag. Via onderstaande kortingscode ontvang je na je eerste rit 20 rijminuten gratis.

Ben je enthousiast? Gebruik de promotiecode ‘JKKUCR’ tijdens het aanmelden en ontvang 20 rijminuten gratis!

Je kunt een Baqme bakfiets voor 20 minuten reserveren, of direct naar de bakfiets lopen om de rit te starten. In de app zie je waar de bakfietsen staan. Via de app ontgrendel je de bakfiets ook, dan zullen de sloten openen.

Na gebruik wordt aangeraden om de kap over de bak weer te sluiten. Zo kan de volgende gebruiker ondanks regen ook weer gebruik maken van een droge bak. Je kunt met de bakfiets overal heen rijden, maar je kunt je rit alleen beëindigen in het gebied dat is aangegeven in de app.

Locaties

Op moment van schrijven is Baqme beschikbaar in Rotterdam en in Den Haag. Geïnteresseerden kunnen in de app ook aangeven in welke steden het bedrijf binnenkort moet beginnen.

Kosten

Een bakfiets van Baqme kost €0,15 per minuut. Aan het begin van elke rit betaal je een unlock fee van €0,50. Wanneer je niet aan het rijden bent kun je de bakfiets voor €0,05 per minuut parkeren. Dit heet pauzeren. Voordeel is dat je minder betaald, en dat de bakfiets niet door iemand anders gereserveerd kan worden.

Baqme heeft ook de mogelijkheid om voor de hele dag een bakfiets te huren. Daarvoor geldt een lager tarief. In de app vind je bij ‘promos’ wat de kosten hiervoor zijn. Gebruik je de bakfietsen van Baqme echt veel, dan kun je ook een maandpas aanschaffen. Daarmee rijd je 30 dagen lang onbeperkt op de Baqme bakfietsen.

Betalen

In de app kun je na het verifiëren van je identiteit een bedrag toevoegen aan je portemonnee. Dit tegoed wordt gebruikt om je ritten te betalen. Je kunt het tegoed ophogen via creditcard of iDeal. Na een rit worden de kosten afgetrokken van je tegoed. Als een rit meer kost dan het tegoed in je portemonnee krijg je tijdelijk een negatieve balans. Om een volgende rit te kunnen starten moet je eerste je tegoed opgehoogd hebben.