Over Micromobiliteit.nl

Micromobiliteit.nl is een zijproject van Volkert. Ik groeide op in een Brabants dorp, maar mijn hart ligt in de stad. Na in Tilburg en Singapore gewoond te hebben woon in nu in Rotterdam. Eerst in het centrum, daarna in Blijdorp. De hoeveelheid parkeerplekken in Rotterdam is enorm en drukke wegen doorkruisen de stad. Rotterdam is misschien wel de auto-vriendelijkste stad van Nederland.

De stad als het aan micromobiliteit.nl ligt. Bron: WATG

Maar hoe mooi zou de stad zijn zonder zoveel ruimte op te geven aan de auto? In Singapore zag ik de toekomst. Daar wordt autogebruik zo actief mogelijk onaantrekkelijk gemaakt. Het gevolg? Men rijdt rond op allerlei elektrische voertuigen, van steps tot bakfietsen. Bovendien is Singapore de groenste stad ter wereld. Omdat het bijna geen parkeerplekken heeft is meer ruimte voor parken.

Met Micromobiliteit.nl wil ik steden leefbaarder maken. Dat kan door de stad minder in te richten voor auto’s, en andere vervoersmiddelen aantrekkelijker maken. Dat is micromobiliteit. Micromobiliteit is gemakkelijker, goedkoper en groener. En dus beter voor iedereen.

Contact opnemen met Micromobiliteit.nl