Gowtu: een nieuwe speler in de mobiliteitsmarkt in Amsterdam

Gowtu is een nieuwe aanbieder van mobiliteit in Amsterdam en biedt een innovatief vervoersmiddel aan: een klein elektrisch voertuig, ook wel bekend als een “LEV” (Light Electric Vehicle).

Gelijkenissen met Lev

Gowtu lijkt op het eerder actieve bedrijf Lev, dat vergelijkbare elektrische voertuigen aanbood in Rotterdam. Lev had in zijn hoogtijdagen 32.000 gebruikers, maar stopte tijdens de coronacrisis met zijn diensten.

Gowtu kost €0,35 per minuut

Gowtu-voertuigen zijn beschikbaar binnen het aangegeven servicegebied, dat je kunt zien in de app. Je kunt een voertuig tot 15 minuten van tevoren reserveren om je rit te beginnen. De kosten bedragen €0,35 per minuut en je kunt betalen met een creditcard, iDEAL of PayPal. Het bedrijf beweert dat de kosten vergelijkbaar zijn met het openbaar vervoer, maar aanzienlijk lager dan de tarieven van taxi’s. Om in een van de voertuigen te rijden, heb je echter wel een rijbewijs voor een auto of motor nodig. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Comfortabel en overdekt

De voertuigen van Gowtu zijn geschikt voor Nederlands weer, omdat ze een dak hebben en daarmee comfortabel zijn tijdens regenachtige dagen. Bovendien hebben ze speakers voor muziek en een USB-poort om je telefoon op te laden, waardoor je onderweg optimaal van alle gemakken bent voorzien.