Alles over Jump: elektrische fietsen huren in Rotterdam via de Lime app

Alles over Jump: elektrische fietsen huren in Rotterdam via de Uber app

De knalrode fietsen van Jump zijn overal te vinden in Rotterdam. In dit artikel leggen we uit wat Jump is, hoe je het gebruikt en waar je rekening mee moet houden.

De Jump fiets

De knalrode fietsen zijn elektrische fietsen. Ze hebben drie versnellingen, wat het comfort nog meer vergroot. De trapondersteuning is erg sterk en helpt je zonder zweet een brug op te fietsen. De Jump fietsen hebben twee handremmen.

Boven een bepaalde snelheid slaat de elektrische ondersteuning af, zodat je niet te hard gaat. Ook fijn voor lange Nederlanders is dat gemakkelijk het zadel verstelt kan worden.

Reserveren via de Lime app

Je gebruikt de Lime app om de fietsen te huren. In de Lime app is rechtsonder in de kaart een fiets-icoon te vinden. Door hier op te klikken zie je waar de fietsen staan. Ook zie je hoe vol de batterij nog is en kun je een fiets reserveren.

Wanneer je bij de fiets bent scan je de QR-code met de app om hem te ontgrendelen. Trek het slot uit de houder en je kunt fietsen. Wanneer je klaar bent steek je het slot terug en wordt je rit beëindigd.

Alleen nog in Rotterdam

Op dit moment zijn de Jump fietsen in Nederland alleen nog maar beschikbaar in Rotterdam. De fietsen zijn in een groot gebied te gebruiken. Waar bijvoorbeeld Felyx nog een hoop gebieden heeft waar niet geparkeerd mag worden, heeft Jump dat niet. Alleen bij de stations zijn plekken waar de fiets niet op slot gezet mag worden. Dat is goed gedaan, anders wordt het een rommeltje rondom de ingangen.

Prijs en betaling

Betalen gaat via je credit card, Paypal of met Apple Pay (als je gebruik maakt van een iPhone).

Wil je de Jump fietsen van Lime proberen? Gebruik code ‘RXYUKVC’ tijdens het aanmelden om gratis tegoed te ontvangen.

Aanmelden

Jump kost €0,20 per minuut, maar je betaalt elke rit een starttarief van €1. Door deze prijs zijn ritjes korter dan 10 minuten goedkoper via Felyx. Felyx is duurder per minuut, maar kent geen starttarief.