Alles over Tier scooter en deelfiets huren in Utrecht en Eindhoven

Tier is een van de nieuwste aanbieders van deelmobiliteit in Nederland. Het bedrijf biedt zowel scooters als deelfietsen aan. Op moment dit moment is het bedrijf actief in Eindhoven, Utrecht en Amersfoort.

Alles over Tier: scooter en deelfiets huren in Utrecht en Eindhoven

Tier scooter en fiets

In Nederland bood Tier zowel deelscooters als deelfietsen aan. De Tier scooter is elektrisch en kan snelheden halen tot 45 kilometer per uur. Sinds een aantal maanden zijn de scooters van Tier niet meer actief in Nederland. Daarnaast biedt het bedrijf in Nederland ook elektrische deelfietsen aan. Voor beide voertuigen verzorgt Tier het opladen, dus je hoeft je niet zorgen te maken over het opladen. In het buitenland biedt het bedrijf ook elektrische steps aan, maar die zijn in Nederland verboden.

Gebruik en prijs

Wie een Tier fiets wil gebruiken meldt zich aan via de app. Na het koppelen van een credit card en het uploaden van je rijbewijs (binnen 3 minuten geverifieerd) kun je een rit gaan maken. Op de kaart zie je waar de scooters en fietsen staan. Zo kun je er een reserveren. Bij de scooter of fiets aangekomen kun je deze ontgrendelen door de QR code te scannen. Nu kun je rijden

Aan het einde van je rit parkeer je het voertuig in het parkeergebied. In de rode gebieden in de app kun je niet parkeren. Wanneer het voertuig weer op de standaard staat kun je de rit beëindigen.

Voor zowel de fiets als scooter betaal je €1 starttarief per rit. Daarnaast kost de deelfiets 22 of 23 cent per minuut (afhankelijk van de stad). De deelscooter kost 30 cent per minuut.

Er zijn speciale abonnementen beschikbaar waarmee je het starttarief niet meer betaald. Dit abonnement kost €5 per maand. Er zijn ook uitgebreidere abonnementen, waarbij je ook gratis minuten krijgt. Voor bijvoorbeeld €6 per maand ontvang je naast het vervallen van het starttarief ook 50 rijminuten per maand.

Tier scooter korting

Ben je enthousiast over Tier? Meld je aan via onderstaande link en ontvang 50% korting op je eerste 2 ritten.

Aanmelden

Tier Utrecht

In Utrecht is Tier beschikbaar sinds oktober met zowel scooters als fietsen. In januari 2022 wil het bedrijf 500 fietsen in de stad hebben, en 300 scooters. Het bedrijf bouwt de vloot langzaam op tot deze aantallen bereikt zijn. Om overlast te voorkomen staan de fietsen en scooters vooral in drukke gebieden en in de buurt van vervoersknooppunten. In de binnenstad mogen de voertuigen niet geparkeerd worden. Update: inmiddels biedt Tier in Utrecht geen scooters meer aan.

Tier Eindhoven

Ook in Eindhoven is Tier actief. Hier heeft het 250 deelfietsen staan. Het is onduidelijk of het bedrijf later ook scooters in de stad zal gaan plaatsen. Je kunt de fietsen gebruiken in de binnenstad, maar ook in de wijken Stratum, Strijp-S en Woensel. Update: ook in Eindhoven biedt Tier geen scooters meer aan

Tier Amersfoort

In Amersfoort is Tier vooral actief is binnen het gebied binnen het Valleikanaal. Er zijn een paar uitschieters, zoals het Meander medisch Centrum en het station, die buiten het servicegebied vallen. Desondanks biedt Tier een handige en duurzame manier om door de stad te reizen en te genieten van de prachtige omgeving van Amersfoort.

Duitse oorsprong, in 16 landen actief

Tier is nieuw in Nederland, maar buiten Nederland al erg groot. Het van oorsprong Duitse bedrijf is actief in 16 landen en in 145 steden binnen deze landen. In het buitenland biedt het bedrijf naast scooters en fietsen ook elektrische steps aan. In Nederland zijn die niet beschikbaar in verband met de huidige wetgeving.