Tier is een van de nieuwste aanbieders van deelmobiliteit in Nederland. Het bedrijf biedt zowel scooters als deelfietsen aan, op moment van schrijven in Eindhoven en Utrecht.

Alles over Tier: scooter en deelfiets huren in Utrecht en Eindhoven

Tier scooter en fiets

In Nederland biedt Tier zowel deelscooters als deelfietsen aan. De Tier scooter is elektrisch en kan snelheden halen tot 45 kilometer per uur. Daarnaast biedt het bedrijf in Nederland ook elektrische deelfietsen aan. Voor beide voertuigen verzorgt Tier het opladen, dus je hoeft je niet zorgen te maken over het opladen.

Gebruik en prijs

Wie een Tier scooter of fiets wil gebruiken meldt zich aan via de app. Na het koppelen van een credit card en het uploaden van je rijbewijs (binnen 3 minuten geverifieerd) kun je een rit gaan maken. Op de kaart zie je waar de scooters en fietsen staan. Zo kun je er een reserveren. Bij de scooter of fiets aangekomen kun je deze ontgrendelen door de QR code te scannen. Nu kun je rijden

Aan het einde van je rit parkeer je het voertuig in het parkeergebied. In de rode gebieden in de app kun je niet parkeren. Wanneer het voertuig weer op de standaard staat kun je de rit beëindigen.

Voor zowel de fiets als scooter betaal je €1 starttarief per rit. Daarnaast kost de deelfiets 15 cent per minuut. De deelscooter kost 30 cent per minuut.

Er zijn speciale abonnementen beschikbaar waarmee je het starttarief niet meer betaald. Dit abonnement kost €5 per maand. Er zijn ook uitgebreidere abonnementen, waarbij je ook gratis minuten krijgt. Voor bijvoorbeeld €6 per maand ontvang je naast het vervallen van het starttarief ook 50 rijminuten per maand.

Tier scooter korting

Ben je enthousiast over Tier? Meld je aan via onderstaande link en ontvang 50% korting op je eerste 2 ritten.

Aanmelden

Tier Utrecht

In Utrecht is Tier beschikbaar sinds oktober met zowel scooters als fietsen. In januari 2022 wil het bedrijf 500 fietsen in de stad hebben, en 300 scooters. Het bedrijf bouwt de vloot langzaam op tot deze aantallen bereikt zijn. Om overlast te voorkomen staan de fietsen en scooters vooral in drukke gebieden en in de buurt van vervoersknooppunten. In de binnenstad mogen de voertuigen niet geparkeerd worden.

Tier Eindhoven

Ook in Eindhoven is Tier actief. Hier heeft het 250 deelfietsen staan. Het is onduidelijk of het bedrijf later ook scooters in de stad zal gaan plaatsen. Je kunt de fietsen gebruiken in de binnenstad, maar ook in de wijken Stratum, Strijp-S en Woensel.

Duitse oorsprong, in 16 landen actief

Tier is nieuw in Nederland, maar buiten Nederland al erg groot. Het van oorsprong Duitse bedrijf is actief in 16 landen en in 145 steden binnen deze landen. In het buitenland biedt het bedrijf naast scooters en fietsen ook elektrische steps aan. In Nederland zijn die niet beschikbaar in verband met de huidige wetgeving.