De aanbieders van deelvervoer met meerdere soorten voertuigen zijn in opkomst. In Utrecht start morgen het nieuwe Tier met zowel deelfietsen en deelscooters in de vloot. In Eindhoven lanceert Go Sharing nu ook deelfietsen.

Tier deelfietsen en scooters in Utrecht

Vanaf vrijdag 1 oktober lanceert Tier (nieuw op de markt) 75 deelscooters en 125 deelfietsen in Utrecht. Beiden zijn elektrisch aangedreven, en te boeken vanuit de Tier app. Je zult de scooters en fietsen in Utrecht vinden op drukke locaties in de stad, en in de buurt van vervoersknooppunten zoals het centraal station.

Wie de deelscooters en fietsen wil gebruikt download de Tier app. Op de kaart zie je waar de voertuigen staan, en daarmee kun je ze ook boeken. Om je rit te starten betaal je een starttarief van €1. Daarna kost de deelfiets 15 cent per minuut, de Tier scooter 30 cent per minuut. In januari 2022 wil het bedrijf 500 deelfietsen en 500 deelscooters in Utrecht hebben staan. Utrecht was een van de laatste grote steden in Nederland waar nog geen deelscooters te vinden waren.

Go Sharing plaatst deelfietsen in Eindhoven

Ook in Eindhoven begint een aanbieder van deelmobiliteit met een tweede voertuig. Go Sharing heeft vanaf deze week 500 deelfietsen te huur in Eindhoven. Tot nu toe bood Go Sharing alleen nog scooters aan. Even geleden spotten we de eerste Go Sharing deelauto ook al, maar die is voorlopig nog niet beschikbaar in de app.

Deelaanbieders met meerdere voertuigen in vloot

De start van twee aanbieders van deelvervoer met meerdere voertuigen in de vloot is een nieuw hoofdstuk in de deelmobiliteit in Nederland. Tot nu toe boden alle aanbieders één type voertuig aan. Het is een interessante ontwikkeling, die we nader gaan duiden op deze website.