Go Sharing stopt met de verhuur van deelscooters in Groningen. Het bedrijf verloor een half jaar geleden haar vergunning in de noordelijke stad. Bij wijze van experiment ging het door met aanbieden van scooters, maar enkel van en naar particuliere terreinen.

Proef met verhuur vanaf particuliere terreinen

Sinds 1 mei verliep de vergunning van Go Sharing om in Groningen deelscooters aan te bieden. Concurrent Felyx mocht door blijven gaan, en Check nam de plek van Go Sharing in. Go Sharing is toen een proef begonnen, door de scooters alleen te verhuren vanaf particuliere terreinen. Gebruikers konden daardoor niet meer parkeren op openbare terreinen, waar een vergunning voor verplicht is.

Minder gebruik, niet meer van deur tot deur

De proef eindigde een dik half jaar later op 30 september. Het bedrijf gaf aan dat de deelscooters minder ritten maakten dan voorheen. Go Sharing bood de scooters voor een lagere prijs aan dan normaal, maar dat mocht niet baten om het gebruik op peil te houden. Het bedrijf ziet zelf ook dat het parkeren op enkel particuliere terreinen niet in haar visie past. Het bedrijf wil deelvervoer van deur tot deur aanbieden, en dat kan op deze manier niet. Groningse gebruikers kunnen eventueel via de klantenservice hun tegoed terug vragen.