Alles over GO Sharing: elektrische deelscooters in onder andere Eindhoven, Rotterdam en Groningen

Alles over GO Sharing: elektrische deelscooters in Groningen, Helmond, Eindhoven en Rotterdam

De deelscooters van GO Sharing zijn in steeds meer steden beschikbaar. Ten opzichte van concurrenten hebben de scooters een groter servicegebied, zijn een stuk goedkoper en zijn ook ’s nachts te gebruiken.

De scooters van GO Sharing

De elektrische scooters van GO Sharing zijn felgroen en daardoor gemakkelijk te herkennen. Ze zijn wat kleiner dan de concurrenten. Hierdoor zijn ze lichter en gemakkelijker te besturen. Met een volle batterij hebben de scooters een bereik van 70 kilometer. De medewerkers van het bedrijf verwisselen lege batterijen voor volle zodat je altijd je bestemming kunt bereiken.

Zo gebruik je de scooters

De scooters van GO Sharing activeer je via de app. Je kunt een scooter eerst reserveren, zodat je 15 minuten hebt om naar de scooter toe te lopen. Wanneer je bij de scooter bent kun je deze ontgrendelen. Je kunt dan rijden. Wanneer op je bestemming aangekomen bent vergrendel je de scooter en is de rit beëindigt. Je rit beëindigen kan alleen in het servicegebied, dat je in de app kunt zien op de kaart.

Na het beëindigen van een rit word je gevraagd een foto van de scooter te maken. Zo checkt GO Sharing of je netjes geparkeerd hebt. Ook kan de foto gebruikt worden om te bewijzen dat je geen schade aan een scooter gemaakt hebt.

De scooters van het bedrijf zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken. Dat is anders dan bijvoorbeeld concurrent Felyx, waar de scooters tussen 01:00 ’s nachts en 06:00 ’s ochtends niet te gebruiken zijn.

GO Sharing promotiecode

GO Sharing proberen? Gebruik promotiecode “SJ23YM” tijdens het aanmelden en ontvang 15 gratis rijminuten!

Aanmelden

Focus op Brabant, ook actief in andere steden

GO Sharing heeft eerder aangekondigd te focussen op Brabant. Desondanks lanceert het bedrijf ook in andere steden. Recentelijk heeft het bedrijf nog €10 miljoen bij investeerders opgehaald, waardoor we verwachten dat een introductie in meer steden snel volgt.

Het doel van de deelscooter aanbieder is om het aantal autoritten te verminderen. Daarom lanceert het vaak ook scooters in omliggende gebieden van grote steden. Zo kan de auto vaker blijven staan en kun je met de scooter naar de stad.

Tegenover Micromobiliteit.nl heeft GO Sharing bevestigd dat je de scooters altijd van het ene naar het andere servicegebied mag rijden, bijvoorbeeld van Rotterdam naar Den Haag. Bereid je dan wel voor op een lange rit! Bij concurrenten als Felyx is dit niet het geval.

GO Sharing omgeving Eindhoven: Eindhoven, Helmond, Veldhoven, Woensel en Best

De scooters van GO Sharing waren als eerste in Eindhoven te vinden. Daarna is het servicegebied waarin de scooters te vinden zijn snel uitgebreid. Zo werd Helmond snel toegevoegd, en Veldhoven. Daardoor kun je met de scooter naar de ASML-campus en naar Eindhoven Airport.

Ook Best, Son en Woonboulevard Ekkersrijt (bekend van o.a. de Ikea) liggen in het servicegebied. Andere plekken waar je een van de scooters kunt huren is in Woensel, Nuenen, Lieshout en Geldrop.

GO Sharing omgeving Rotterdam: Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Hoek van Holland en Maassluis, Poortugaal, Rhoon, Spijkenisse, IJsselmonde

Sinds December 2019 zijn de scooters ook te vinden in Rotterdam. Het bedrijf heeft een vergunning gekregen voor 400 scooters in de stad zelf. In Rotterdam is wel meer concurrentie: ook Felyx en Check zijn hier actief. Het servicegebied van GO Sharing in Rotterdam is vergelijkbaar met die van concurrenten. Wel zijn er meer parkeerplekken in Rotterdam Zuid.

Naast Rotterdam mag je met de felgroene scooter ook parkeren in Schiedam, Vlaardingen, Hoek van Holland en Maassluis. Zo kun je dus ook vanuit de havenstad naar het strand van Hoek van Holland. Het servicegebied beslaat ook een deel van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Capelle aan den IJssel. Onlangs zijn ook Poortugaal, Rhoon, Spijkenisse en IJsselmonde onderdeel geworden van het servicegebied.

GO Sharing Groningen

De scooters zijn ook beschikbaar in Groningen. Sinds mei 2020 rijden er 250 scooters rond in de stad. Vanaf juni 2020 is ook concurrent Felyx scooters in Groningen actief, maar met een stuk minder scooters: slechts 100.

GO Sharing Breda en Oosterhout

In Breda is GO Sharing ook actief. Het servicegebied bestrijkt de hele stad, maar in het centrum mag op sommige plekken niet geparkeerd worden om overlast te voorkomen. Je kunt met de scooters ook parkeren in Prinsenbeek, Ulvenhout, Bavel en Teteringen. Na Breda kwamen de scooters ook beschikbaar in Oosterhout. Je kunt de scooters ook gebruiken om van Breda naar Oosterhout te rijden of andersom.

GO Sharing Den Bosch

Den Bosch is het derde gebied in Brabant waar de groene scooters te vinden zijn. Op de markt en aan de andere kant van het station mag niet geparkeerd worden om overlast te voorkomen. De scooters kunnen ook gebruikt worden in Nuland en Rosmalen.

GO Sharing Den Haag en Scheveningen

Er rijden ook 500 scooters van GO Sharing in Den Haag. Gebruikers kunnen ook naar Scheveningen rijden met de Haagse scooters, evenals Voorburg en Kijkduin.

GO Sharing Leeuwaren

De groene scooters zijn ook te vinden in Leeuwarden. Binnenkort zullen de scooters naar alle waarschijnlijk ook in de omliggende gebieden gebruikt kunnen gaan worden.

GO Sharing Enschede

Ook in Enschede is het bedrijf actief. Er kan in de hele stad geparkeerd worden, met uitzondering van het gebied rondom de markt. Ook in dit geval om overlast te voorkomen in drukke gebieden.

GO Sharing Tilburg

De laatste missende stad in de Brabantse strategie van GO Sharing was Tilburg. Inmiddels is het bedrijf ook in deze zuidelijke stad actief. In de stad rijden 150 scooters rond.

Prijzen en aanmelden

GO Sharing werkt met twee systemen: betalen per minuut, of de zogenaamde pakketten, vergelijkbaar met een prepaid telefoonabonnement.

Betalen per minuut

Per minuut kost een scooter van GO Sharing €0,29 per minuut. Daarmee is het bedrijf goedkoper dan concurrenten, die allemaal €0,30 per minuut rekenen. Wanneer je per minuut betaalt heb je wel een creditcard nodig.

Parkeren kost zowel bij een pakket als bij betalen per minuut €0,05 per minuut.

Pakketten: tot slechts €0,23 per minuut

Wie een pakket koopt is goedkoper uit. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar. Er is geen houdbaarheidsdatum voor de pakketten: het tegoed blijft altijd geldig.

Het goedkoopste pakket is €19,95, waarvoor je 75 rijminuten koopt. Dat is €0,27 per minuut. Er is ook een pakket voor 200 rijminuten, dat €49,95 kost, dus €0,25 per minuut. Het grootste pakket kost €99,95. Daarvoor ontvang je 425 rijminuten en betaal je €0,23 per minuut. Als je dus regelmatig de elektrische scooter wil nemen kan het voordeel dus hoog oplopen.

De pakketten kunnen zowel met creditcard als met Ideal betaalt worden.

Aanmelden

Aanmelden voor GO Sharing kan vanaf je 16e verjaardag en als je een geldig rijbewijs hebt. Het bedrijf rekent geen administratiekosten. Gebruik onderstaande promotiecode voor 15 gratis rijminuten.

GO Sharing proberen? Gebruik promotiecode “SJ23YM” tijdens het aanmelden en ontvang 15 gratis rijminuten!

Aanmelden

Strategie: dekkend netwerk in Brabant, daarna de rest van Nederland

In een interview deed de directeur van GO Sharing meer uit de doeken over de strategie van het bedrijf. Hoewel het ook scooters aanbiedt in andere steden, wil het bedrijf zich focussen op Brabant. Directeur Raymon Pouwels wil dat gebruikers van de ene naar de andere Brabantse stad kunnen rijden. Wanneer het netwerk dekkend is in Brabant wil de start-up naar andere stede uitbreiden.

Klachten en klantenservice

Heb je een klacht over GO Sharing, of wil je contact opnemen met de klantenservice over een vraag? Dat kan via het telefoonnummer van het bedrijf, 085 902 29 01. Het bedrijf is erg snel in problemen oplossen, maar ook in het verwijderen van verkeerd geparkeerde scooters.