Alles over GO Sharing: elektrische deelscooters en fietsen in onder andere Eindhoven, Den Haag, Delft en Tilburg

Alles over GO Sharing: elektrische deelscooters in Groningen, Helmond, Eindhoven en Rotterdam

De deelscooters van GO Sharing zijn in steeds meer steden beschikbaar. Ten opzichte van concurrenten hebben de scooters een groter servicegebied, zijn een stuk goedkoper en zijn ook ’s nachts te gebruiken.

De scooters van GO Sharing

De elektrische scooters van GO Sharing zijn felgroen en daardoor gemakkelijk te herkennen. Ze zijn wat kleiner dan de concurrenten. Hierdoor zijn ze lichter en gemakkelijker te besturen. Met een volle batterij hebben de scooters een bereik van 70 kilometer. De medewerkers van het bedrijf verwisselen lege batterijen voor volle zodat je altijd je bestemming kunt bereiken.

Zo gebruik je de scooters

De scooters van GO Sharing activeer je via de app. Je kunt een scooter eerst reserveren, zodat je 15 minuten hebt om naar de scooter toe te lopen. Wanneer je bij de scooter bent kun je deze ontgrendelen. Je kunt dan rijden. Wanneer op je bestemming aangekomen bent vergrendel je de scooter en is de rit beëindigt. Je rit beëindigen kan alleen in het servicegebied, dat je in de app kunt zien op de kaart.

Na het beëindigen van een rit word je gevraagd een foto van de scooter te maken. Zo checkt GO Sharing of je netjes geparkeerd hebt. Ook kan de foto gebruikt worden om te bewijzen dat je geen schade aan een scooter gemaakt hebt.

GO Sharing deelfietsen

Naast scooters biedt GO Sharing ook elektrische deelfietsen aan. Deze herken je in de app aan een blauw-groen icoontje. De fietsen kosten €0,50 om te ontgrendelen en daarna €0,26 per minuut. Een tijd lang bood GO Sharing ook elektrische deelauto’s aan, maar hiermee is het bedrijf gestopt.

GO Sharing promotiecode

GO Sharing proberen? Gebruik promotiecode “SJ23YM” tijdens het aanmelden en ontvang 15 gratis rijminuten!

Aanmelden

Focus op Brabant, ook actief in andere steden

Het doel van de deelscooter aanbieder is om het aantal autoritten te verminderen. Daarom lanceert het vaak ook scooters in omliggende gebieden van grote steden. Zo kan de auto vaker blijven staan en kun je met de scooter naar de stad.

Tegenover Micromobiliteit.nl heeft GO Sharing bevestigd dat je de scooters altijd van het ene naar het andere servicegebied mag rijden, bijvoorbeeld van Delft naar Den Haag. Bereid je dan wel voor op een lange rit! Bij concurrenten als Felyx is dit niet het geval.

GO Sharing omgeving Eindhoven: Eindhoven, Helmond, Veldhoven, Woensel en Best

De scooters van GO Sharing waren als eerste in Eindhoven te vinden. Daarna is het servicegebied waarin de scooters te vinden zijn snel uitgebreid. Zo werd Helmond snel toegevoegd, en Veldhoven. Daardoor kun je met de scooter naar de ASML-campus en naar Eindhoven Airport.

Ook Best, Son en Woonboulevard Ekkersrijt (bekend van o.a. de Ikea) liggen in het servicegebied. Andere plekken waar je een van de scooters kunt huren is in Woensel, Nuenen, Lieshout en Geldrop.

GO Sharing Delft, Den Haag en Scheveningen

Er rijden ook scooters en fietsen van GO Sharing in Den Haag te vinden. Gebruikers kunnen ook naar Scheveningen rijden met de Haagse scooters, evenals Voorburg en Kijkduin.

GO Sharing Tilburg

In Brabant is GO Sharing niet alleen actief in Eindhoven, maar ook in Tilburg. Ook hier vind je zowel de scooters als de fietsen. Je kunt zo ook gebruiken in Tilburg Reeshof.

Prijzen en aanmelden

GO Sharing werkt met twee systemen: betalen per minuut, of de zogenaamde pakketten, vergelijkbaar met een prepaid telefoonabonnement.

Betalen per minuut

Per minuut kost een scooter van GO Sharing €0,30 per minuut. Net als bij concurrenten betaal je een starttarief, maar deze is bij GO Sharing hoger. Bij dit bedrijf betaal je €1,00 starttarief in plaats van €0,75 bij Check en Felyx.

Parkeren kost zowel bij een pakket als bij betalen per minuut €0,15 per minuut.

Pakketten: rijd ongelimiteerd voor een bepaalde tijd voor een vast bedrag

Wie een pakket koopt is goedkoper uit. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar. Er is een dagpas voor €19,99 waarmee je in 24 uur 10 ritten van elk maximaal 60 minuten mag maken. Daarnaast is er een maandpas. Hiermee rijd je 120 ritten van 30 minuten voor €174,99.

Aanmelden

Aanmelden voor GO Sharing kan vanaf je 16e verjaardag en als je een geldig rijbewijs hebt. Het bedrijf rekent geen administratiekosten. Gebruik onderstaande promotiecode voor 15 gratis rijminuten.

GO Sharing proberen? Gebruik promotiecode “SJ23YM” tijdens het aanmelden en ontvang 15 gratis rijminuten!

Aanmelden

Strategie: dekkend netwerk in Brabant, daarna de rest van Nederland

In een interview deed de directeur van GO Sharing meer uit de doeken over de strategie van het bedrijf. Hoewel het ook scooters aanbiedt in andere steden, wil het bedrijf zich focussen op Brabant. Directeur Raymon Pouwels wil dat gebruikers van de ene naar de andere Brabantse stad kunnen rijden. Wanneer het netwerk dekkend is in Brabant wil de start-up naar andere stede uitbreiden.

Klachten en klantenservice

Heb je een klacht over GO Sharing, of wil je contact opnemen met de klantenservice over een vraag? Dat kan via het telefoonnummer van het bedrijf, 085 902 29 01. Het bedrijf is erg snel in problemen oplossen, maar ook in het verwijderen van verkeerd geparkeerde scooters.