Alles over Check: elektrische scooter huren in o.a. Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Breda

Alles over Check: elektrische scooter huren in Rotterdam en Amsterdam, binnenkort ook in Den Haag en Breda

In o.a. Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Breda kun je zomaar een Check scooter tegenkomen. Op deze pagina leggen we uit hoe het huren werkt en wat het kost.

De Check scooter

De wit met paarse scooters van Check zijn gemaakt door NIU. Deze scooters worden ook gebruikt door concurrent Felyx. Er zijn zowel scooters met blauw kenteken (25km/h) en geel kenteken (45km/h) Op beide modellen ben je verplicht een helm te dragen, deze zijn inbegrepen op elke scooter. Alle scooters hebben ook een smartphone houder zodat je je smartphone kunt gebruiken om te navigeren. Een leuk detail van de scooters is dat elke scooter een naam heeft. Zo reed ik laatst met ‘Roel’ naar een etentje.

Zo gebruik je de scooters

Net als de andere scooter deeldiensten gebruik je een app om de rit te starten. De Check app is beschikbaar voor Android en iPhone. Je kunt een scooter in de buurt reserveren. Dan kan een kwartier lang alleen jij de scooter ontgrendelen. Zo heb je de tijd om al je spullen bij elkaar te zoeken en toch verzekerd van een scooter.

Wanneer je binnen een straal van 100 meter van de scooter bent, kun je de de scooter ontgrendelen. Mocht je de scooter niet kunnen vinden, dan kun je de toeter af laten gaan zodat je hem toch kunt vinden.

Check Rotterdam

Check lanceerde als eerste in Rotterdam. Het servicegebied in de stad is vrij groot, van Hillegersberg tot en met Katendrecht. Sinds september 2020 zijn er 400 scooters in Rotterdam te vinden. Toen werd het aantal scooters verdubbelt.

Sinds augustus 2020 zijn er niet alleen scooters met een blauw kenteken (25 km/h) in Rotterdam te vinden. Een aantal scooters heeft een geel kenteken, waardoor je 45 km/h kan rijden.

Check promocode voor 40 gratis minuten

Ben je enthousiast over Check? Gebruik de promotiecode ‘IE8-NPB’ tijdens het aanmelden en ontvang €10 rijtegoed gratis!

Aanmelden

Check Amsterdam

Sinds september 2020 kun je ook een Check scooter in Amsterdam huren. Er zijn 350 scooters beschikbaar. Alle scooters in Amsterdam hebben een geel kenteken.

Check Den Haag

Sinds eind September zijn de scooters van Check ook beschikbaar in Den Haag. Het bedrijf heeft een vergunning voor 500 scooters in de Hofstad, maar er zijn tot nu toe nog maar 250 scooters te vinden. Check wil eerst leren hoe de inwoners van Den Haag de scooters gebruiken, voor het alle scooters beschikbaar maakt. Dit om overlast te voorkomen.

Check Breda

Samen met GO Sharing heeft het bedrijf een plan ingediend bij de gemeente Breda om deelscooters in de stad te plaatsen. De wit-paarse Check scooters zijn sinds oktober in de stad vinden. In eerste instantie gaat het om 100 scooters. Later wordt dit uitgebreid naar 200 scooters.

Prijzen en aanmelden

De scooters van Check kosten €0,30 per minuut en zijn daarmee iets goedkoper dan van concurrent Felyx. Daarnaast betaal je per rit een unlock fee (ook wel starttarief). De unlock fee is €0,75 per rit.

Aanmelden voor de deelscooters gaat gemakkelijk via de app. Je rijbewijs is snel goedgekeurd door automatische herkenning. Je kunt voor je ritjes betalen via iDeal of creditcard.