Cargoroo: bakfiets huren in Den Haag voor kinderen of boodschappen

De Cargoroo bakfiets huur je eenvoudig via je smartphone. Deelfietsen en scooters zijn handig, maar met een bakfiets kun je een stuk meer meenemen. En dus werd Cargoroo opgericht. Hierdoor hoef je geen dure bakfiets meer te kopen of een auto te huren.

Cargoroo bakfiets boeken via app

Je huurt een bakfiets van Cargoroo via de app. Deze is er voor Android en iPhone. In de app kun je een bakfiets reserveren. Je reservering geldt 20 minuten. Doe dus snel je schoenen en jas aan en loop naar de bakfiets. Bij de bakfiets ontgrendel je hem via de app. Nu kun je op pad.

Parkeren waar je wilt, ook buiten de stad

Onderweg kun je de bakfiets parkeren waar je wilt. Zet hem op slot om naar het strand te gaan of te winkelen. Wanneer je klaar bent met de bakfiets zet je deze terug waar je hem hebt opgehaald en eindig je de huur in de app.

Op vaste plekken in Den Haag en Leven

Op dit moment zijn de bakfietsen van Cargoroo te vinden in Den Haag en Leven. Ze staan geparkeerd op vaste plekken aan een paal met een kettingslot. Dit is de plek waar je de huur start en eindigt. Bij lanceringen in nieuwe wijken of steden overlegt Cargoroo met steden en buurtbewoners wat de beste plekken zijn om de bakfietsen te plaatsen.

Urban Arrow bakfietsen

De bakfietsen van Cargoroo zijn van Urban Arrow. Volgens Cargoroo kosten ze hetzelfde als een goede tweedehands auto. Daarom kun je ze beter huren. Ze zijn groot genoeg om kinderen mee te vervoeren, een hele hoop boodschappen of grote aankopen.

Trapondersteuning met batterij voor 100 kilometer

De bakfietsen hebben trapondersteuning en gaan tot 25 kilometer per uur. Je kunt zelf instellen hoeveel ondersteuning de motor moet bieden. De batterij is goed voor 100 kilometer en wordt door Cargoroo ’s nachts verwisseld voor een opgeladen batterij. Voor je telefoon is een telefoonhouder aanwezig en het zadel is verstelbaar.

Ruimte voor maximaal drie kinderen en adapter voor Maxi-Cosi

In de bak is ruimte voor maximaal drie kinderen of twee kinderen en een Maxi-Cosi. Voor de Maxi-Cosi is een speciale adapter aanwezig zodat deze goed vast zit. Cargoroo heeft ook een variant zonder Maxi-Cosi adapter.

Hoeveel kost de Cargoroo bakfiets

Een bakfiets huren kost €3,50 per heel uur, en €0,06 per losse minuut. Bovendien geldt een starttarief van €1,00 dat in rekening wordt gebracht zodra je reserveert. Als je binnen 3 minuten na reserveren annuleert betaal je dit starttarief niet.

Je betaalt voor de Cargoroo via een incasso machtiging. Hiervoor maak je eenmalig €0,01 over naar het bedrijf. Je kunt een account aanmaken als je 18 jaar of ouder bent en in Nederland of België woont.

Voor je een bakfiets kunt gebruiken moet je account wel geactiveerd worden. Dat doet Cargoroo door je te bellen. Let wel op dat dit alleen op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 gebeurt, dus maak doordeweeks alvast je account aan als je in het weekend een deelbakfiets wil gebruiken!