Alles over Mobike: deelfietsen huren in Rotterdam, Delft en Den Haag

Sinds 2017 zijn de oranje fietsen van Mobike in Rotterdam te vinden en daarmee ook voor het eerst in Nederland. Na Rotterdam is het bedrijf ook begonnen in Delft en Rotterdam. Op deze pagina lees je alles over Mobike: hoe de fietsen werken, waar je ze kunt gebruiken en wat het kost.

De fietsen van Mobike

De fietsen van Mobike zijn grijs met oranje, en vallen daarom erg op tussen de normale fietsen in fietsenrekken. Handig, zo vind jee gemakkelijk een fiets. De fietsen zijn speciaal ontwikkelt om hufterproof te zijn. Zo zijn er weinig onderdelen die kapot kunnen gaan of kapot gemaakt kunnen worden.

Fijn, want zo kun je er op vertrouwen dat een gehuurde fiets het goed doet. Wel heeft het nadelen. Zo hebben de fietsen geen versnellingen en zit er geen lucht in de banden. Zo kunnen de banden niet lek raken, maar fietst een Mobike wel iets zwaarder.

De fietsen van Mobike zijn licht door het aluminium frame, hebben een mandje aan de voorkant en goede LED verlichting. Er is ook een bel in het stuur geïntegreerd. Het zadel is gemakkelijk in hoogte te verstellen.

Zo gebruik je de fiets

Om een fiets te kunnen gebruiken download je de Mobike app. Na het registreren kun je op de kaart de dichtstbijzijnde fiets vinden. Wanneer je de fiets gevonden hebt scan je de QR code op het stuur om het slot te ontgrendelen.

Na je rit zet je de Mobike fiets in een fietsenstalling en zet je hem op slot. Nadat de fiets contact heeft gemaakt met GPS (om de nieuwe locatie in de app te updaten) hoor je drie piepjes en is je rit beëindigt.

Handig aan Mobike is dat je bij problemen kunt appen. Het nummer hiervoor is 06-87909567.

In de app kun je een Mobike ook voor 15 minuten reserveren zodat je je jas aan kunt trekken en naar de fiets toe kunt lopen zonder dat iemand anders hem in de tussentijd gebruikt.

Actief in Rotterdam, Den Haag en Delft

Mobike is actief in Nederland in Rotterdam, Den Haag en Delft. In alle drie de steden geldt een service gebied. Let goed op dat je de fiets hierin parkeert, anders riskeer je een ‘service fee’ van €10. Medewerkers van het bedrijf halen de fiets dan zelf op en plaatsen hem weer in het service gebied.

Is een fiets stuk of staat hij op een vervelende plek geparkeerd? Dan kun je hier via de app een melding van maken.

Prijzen en aanmelden

Als je de Mobike app voor het eerst opent registreer je je met je mobiele nummer en e-mailadres. Daarna gebruik je iDeal of een creditcard om tegoed op je account te zetten. Het minimumbedrag is €5. Bij Mobike betaal je geen borg.

Er zijn verschillende tarieven. Zonder abonnement betaal je €1 per 30 minuten. Voor €12 per maand of €70 per jaar kun je onbeperkt van Mobike gebruik maken.