Alles over Felyx: elektrische scooters huren in o.a. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Groningen

Alles over Felyx: elektrische scooters huren in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag

Wie wel eens in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Groningen is geweest heeft ze vast gezien: de donkergroene scooters van Felyx. Het bedrijf verhuurt deze elektrische scooters via een app. Zo probeert het reizen sneller, betaalbaarder en duurzamer te maken.

Felyx gebruiken via de app

Om een scooter te kunnen huren download je de Felyx app. Deze is beschikbaar voor de iPhone en Android telefoons. Na het aanmaken van een account toont de app de scooters in de buurt. Door op een scooter te klikken kun je hem reserveren of direct ontgrendelen.

Je kunt de ‘radar’ functie gebruiken om een bericht te ontvangen als er een scooter in de buurt beschikbaar komt. Dat is handig om zeker te zijn van een scooter.

Na je rit kun je de scooter parkeren op de stoep. Parkeren is alleen mogelijk in de groene gebieden op de kaart (het ‘servicegebied’). Je kunt het servicegebied verlaten met de scooter, maar parkeren en je rit beëindigen kan alleen in het servicegebied.

In deze steden vind je de scooters

Felyx is begonnen in Amsterdam, maar is daarna uitgebreid naar Rotterdam, Den Haag en Groningen. Ook in Zwolle, Enschede, Nijmegen, Den Bosch, Tilburg en Breda vind je de scooters van Felyx. Let wel op, het is niet mogelijk om van de ene naar de andere stad te rijden. In België kun je de scooters in Brussel gebruiken. Felyx was ook een tijd in Duitsland beschikbaar, maar trok zich later terug uit het land.

Felyx Amsterdam

In Amsterdam is Felyx begonnen. In Amsterdam is het verplicht om op de weg te rijden in plaats van op het fietspad, omdat Felyx alleen scooters met een geel kenteken aanbiedt in Amsterdam (deze gaan 45 km/h).

In Amsterdam is het servicegebied waarin je Felyx kunt gebruiken erg groot. Het beslaat het centrum van de stad, Amsterdam West, Zuid en Oost, Amstelveen en Diemen. De exacte gebieden vind je in de app.

Felyx Rotterdam

In Rotterdam biedt Felyx twee soorten scooters aan: 25km/h en 45km/h. De snellere scooters moeten op de rijbaan rijden en een helm is verplicht. Net als in Amsterdam is die te vinden in de doos achterop de scooter. In de app zie je of het om een normale of snellere scooter gaat.

Recentelijk heeft Felyx nog het aantal scooters in Rotterdam verdubbelt en is het servicegebied uitgebreid naar Schiedam. Sinds kort kunnen de scooters ook in Barendrecht geparkeerd worden.

Felyx Den Haag

In Den Haag werkt Felyx samen met de HTM. De scooters zijn te vinden in Den Haag, maar ook Scheveningen valt in het servicegebied. Je kunt dus ook met de scooter naar het strand rijden. In samenwerking met de gemeente heeft Felyx daar speciale parkeergebieden ingevoerd.

Felyx Groningen

Vanaf juni 2020 zal Felyx ook beschikbaar zijn in Groningen. Het bedrijf zal dan langzaam 100 scooters in de stad beschikbaar maken. Hoe heet servicegebied er precies uit zal zien is nog onbekend.

Felyx Delft

In zowel Den Haag als Rotterdam is Felyx al actief, maar in Delft was dit nog niet het geval. Nu kun je in Delft wel donkergroene scooters vinden. Ook mag je met de scooters naar omliggende steden rijden.

Felyx Eindhoven

Ook in Brabant is het bedrijf actief. Sinds kort zijn de scooters in Eindhoven te vinden, de meest zuidelijke stad in Nederland waar Felyx actief is tot nu toe. In tegenstelling tot de andere steden zijn de scooters in Eindhoven ook na 01:00 ’s nachts te gebruiken. In andere steden zijn ze dan niet beschikbaar om overlast te voorkomen.

Kosten en een account aanmaken

Felyx kost €0,33 per minuut om te gebruiken, en eenmalig €0,75 om je rit te starten. Concurrent Check is met €0,30 per minuut iets goedkoper. Als je even snel een winkel in moet kun je de ‘parkeermodus’ gebruiken. Dan blijft de scooter van jou en kun je hem niet gebruiken, maar betaal je €0,10 per minuut.

Felyx promotiecode

Ben je enthousiast over Felyx? Gebruik dan code “i4ERQIPU” bij het aanmelden en ontvang 30 gratis minuten. Je bedankt mij dan ook met 15 gratis minuten 🙂

Aanmelden

Je kunt je alleen aanmelden voor de dienst als je een rijbewijs hebt. Hiervan maak je een foto in de app om dit te verifiëren. Deze zal vrij snel goedgekeurd worden. In Nederland koppel je je account aan je bankrekening via iDeal. Daarna worden je ritten van je bankrekening afgeschreven. Belgische gebruikers koppelen hun credit card.