GO Sharing gaat binnen nu en drie maanden een deelauto lanceren. De auto’s worden inmiddels getest. Hoeveel de deelauto gaat kosten per minuut is nog onbekend.

GO Sharing deelauto

In eerste instantie zal GO Sharing 30 deelauto’s in Nederland lanceren. Het gaat om knalgroene elektrische Mini’s. Volgens het AD heeft een dealer uit Dordrecht de auto’s inmiddels geleverd. Eerder dit jaar ontving GO Sharing een investering van 50 miljoen Euro. Dit geld was bedoeld voor uitbreiding buiten Nederland, en het lanceren van deelauto’s in Nederland.

Binnen drie maanden

De deelauto van GO Sharing moet binnen nu en drie maanden beschikbaar zijn. De auto’s zijn geleverd, maar het bedrijf is ze nog aan het testen. Je kunt de auto’s dus al zien rondrijden, maar nog niet gebruiken. Hoeveel de deelauto’s gaan kosten is nog niet bekend.

In hubs, daarna verder met de scooter

Anders dan de elektrische scooters van GO Sharing worden de deelauto’s op vaste plaatsen geparkeerd. Dit zijn de zogenaamde hubs. Het idee is dat met de deelauto door heel Nederland gereden kan worden. In de buurt van de bestemming parkeer je de deelauto in een hub. Vervolgens huur je een scooter van GO Sharing om op je uiteindelijke bestemming aan te komen. Later wil het bedrijf ook deelfietsen lanceren.

Update 28 augustus: inmiddels hebben wij de eerste GO Sharing deelauto in Rotterdam al gespot, maar hij was nog niet beschikbaar in de app.