Felyx heeft in Eindhoven het aantal klachten van parkeeroverlast met 90% vermindert. Dit door gebruikers een foto te laten maken van de geparkeerde scooter aan het einde van de rit. Nu komt de feature ook naar andere steden.

Foto maken aan het einde van rit met Felyx scooter

Felyx gebruikers moeten aan het einde van hun rit een foto moeten maken van de scooter. Het gaat dan om de scooter en de omgeving waarin deze staat. Hierdoor worden gebruikers zich bewust van het netjes moeten parkeren van de scooter. Bovendien kan een gebruiker aangesproken worden op slecht parkeergedrag. Als Felyx de scooter moet verplaatsen door het slechte parkeren, betaalt de gebruiker een boede van €50. Wie vaker verkeerd parkeert kan van het Felyx platform verbannen worden.

90% minder overlast in Eindhoven, binnenkort in andere steden

Felyx testte de feature in Eindhoven. Daar zag het dat in anderhalve maand het aantal klachten van verkeerd geparkeerde scooters met 90% daalde. Op basis daarvan rolt Felyx de feature nu ook uit in Groningen, Delft, Brussel, Den Bosch en Haarlem. Als het daar ook aanslaat zal Felyx het in alle steden uitrollen.

Toekomstige verbeteringen: AI en beloningen

Daarnaast is Felyx het niet van plan bij een vermindering van 90% te houden. Het bedrijf wil met kunstmatige intelligentie foto’s met daarop verkeerd geparkeerde scooters automatisch herkennen. Ook wil het een beloningssysteem implementeren waarbij gebruikers met gratis minuten beloont worden als ze netjes parkeren. Check heeft al enige tijd zo’n beloningssysteem. GO-Sharing werkt al sinds de introductie met het foto systeem.