Een oplettende Rotterdammer spotte gisteren een nieuw model Check scooter in Rotterdam, van het merk Unu. Opvallend is dat de scooter nog geen naam heeft zoals andere Check scooters en niet op de kaart te vinden was. Mogelijk gaat het om een proefmodel.

Nieuwe scooter van Check

De nieuwe scooter van Check is van het merk Unu. De verschillen met de huidige scooter, gemaakt door Niu, zijn groot. De Unu scooter is een stuk ronder. Het achterwiel wordt maar aan een kant ondersteunt. De scooter lijkt geen houder te hebben voor een smartphone. Ook een haak bij je benen om je tas aan op te hangen ontbreekt. Als laatste was er ook geen oplaadpoort te zien op het model.

Wel lijkt de nieuwe scooter geschikt te zijn voor twee personen, herkenbaar aan de voetsteunen. Het stuur is erg basic maar lijkt wel een flink scherm te bevatten.

Nieuw type Check scooter gespot in Rotterdam

Mogelijk is het een proefmodel

Opmerkelijk aan de nieuwe scooter is dat hij nog niet te vinden is in de app van Check. Alle scooters van Check hebben ook een naam. Dat heeft de nieuwe scooter op de foto nog niet. Wellicht gaat het dus om een proefmodel. De scooter is ook pas net toegelaten op de web: de eerste tenaamstelling was op 22 juli 2020.

Gemaakt door Unu

Op de website van Unu vinden we meer informatie over de scooter. De scooters zijn beschikbaar in versies die 30 of 45 kilometer per uur kunnen rijden. Er is ruimte voor twee batterijen, waardoor er tot 100 kilometer gereden kan worden voor de scooters opgeladen moeten worden. Dat lijkt meer dan de huidige scooters.

De Unu’s zijn met het internet verbonden en hebben ook een eigen app. Daarmee wordt het in de toekomst mogelijk om in de app je bestemming in te voeren, waarna het scherm op de scooter als navigatie dient.