Vanaf eind 2020 zal een nieuwe speler deelscooters gaan aanbieden in Nederland: Fly Sharing. Het bedrijf werkt net als concurrenten via een app. Over de prijs is nog niks bekend. De eerste stad waarin het bedrijf zal starten is Den Haag.

Fly Sharing

Fly Sharing is na Felyx, GO Sharing en Check de volgende verhuurder van elektrische deelscooters in Nederland. Hoewel de website op dit moment niet veel informatie biedt, kunnen we al een aantal dingen leren over het bedrijf dat later dit jaar zal lanceren.

Werking zoals concurrenten: huren en rit beëindigen via app

Qua werking zal Fly Sharing lijken op haar concurrenten. Je boekt een scooter via de app. De scooter is pas te ontgrendelen als je in de buurt van de scooter. Na het ontgrendelen kun je met de scooter gaan rijden. Het bedrijf gebruikt leuke woorden. Zo is de bestuurder een piloot, en “vlieg” je met de scooter naar je bestemming. Wanneer je aangekomen bent op je bestemming vergrendel je de deelscooter weer in de app en wordt de betaling geregeld.

Onbekend, nieuw type scooter

Op de website is slechts een foto van een scooter te vinden. Opvallend is dat Fly Sharing een onbekend type elektrische scooter zal gaan gebruiken. Felyx en Check gebruiken de scooters van NIU. GO Sharing gebruikt ook een ander merk scooter dan de nieuwkomer.

Fly Sharing Den Haag vanaf December 2020

Volgens de website zal het bedrijf lanceren in Den Haag. De gemeente heeft het nieuwe bedrijf een vergunning verleent na een proefperiode waarin alleen Felyx actief was in de stad. Op basis van de proef is ook een vergunning verleend aan GO Sharing, Check en nu dos ook Fly Sharing.

250 scooters bij lancering, later 500

Het bedrijf mag 500 scooters in de Hofstad plaatsen. In eerste instantie zullen er 250 in de stad te vinden zijn. Verwacht wordt dat deze geplaatst worden rond de jaarwisseling. Later zal de vloot uitgebreid worden naar in totaal 500 scooters.

Fly Sharing Leeuwarden

Op het Twitter account van Fly Sharing staat sinds kort ook dat de scooters in Leeuwarden zullen verschijnen. Wanneer dit zal gebeuren is nog onbekend, maar het lijkt er op dat dit na de lancering in Den Haag zal zijn.