Check is begonnen met de verhuur in Den Haag. Er rijden 250 scooters rond, wat later uitgebreid wordt tot 500 scooters. Tot die tijd wil het bedrijf data verzamelen over hoe de scooters gebruikt worden in de stad. Dit om overlast te voorkomen.

Check Den Haag

Vanaf vandaag zijn de scooters van Check Den Haag beschikbaar. In eerste instantie zijn 250 scooters beschikbaar. In juli ontving Check de vergunning van de gemeente Den Haag om de scooters te plaatsen.

De scooters van het bedrijf zijn te reserveren via de app. Zodra je in de buurt bent kun je ze ontgrendelen. Op je bestemming aangekomen vergrendel je je scooter weer en wordt er afgerekend. Je betaalt een starttarief per rit van €0,50 en een tarief per minuut van €0,25.

Ben je enthousiast over Check? Gebruik de promotiecode ‘IE8-NPB’ tijdens het aanmelden en ontvang €10 rijtegoed gratis!

Aanmelden

Alternatief voor auto’s

De vergunning van Check in Den Haag is goed voor 500 scooters. Het bedrijf lanceert pas later de andere 250 scooters. Het bedrijf hoopt eerst een hoop data te verzamelen over hoe Hagenezen de scooters gebruiken.

Het bedrijf heeft namelijk een duidelijke strategie om het aantal autoritten te verminderen. Zo meldt het bedrijf in het persbericht rondom de lancering dat de vertraging tijdens de spits 18 minuten per half uur is. Bovendien zijn 41% van de autoritten in Den Haag korter dan twee kilometer.

Derde stad voor Check na Rotterdam en Amsterdam, Breda volgt

Den Haag is de derde stad in Nederland waar Check lanceert. In Rotterdam rijden 400 scooters rond. In Amsterdam zijn er sinds deze zomer 350 te vinden. Later dit jaar lanceert het bedrijf ook in Breda.