GO Sharing is flink aan het uitbreiden. De felgroene scooters zijn vanaf deze week beschikbaar in Enschede. Het bedrijf is ook in gesprek met de gemeente Delft. Vanaf medio juli zullen ook ruim 100 scooters in Leeuwarden te vinden zijn.

GO Sharing scooters vanaf nu beschikbaar in Enschede

De nieuwste stad waar de scooters van GO Sharing te vinden zijn is Enschede. Sinds enkele dagen zijn de scooters in de app te zien. Zoals gebruikelijk bij een uitbreiding van GO-Sharing worden elke dag scooters bijgeplaatst, in plaats van in een keer honderden scooters beschikbaar te maken.

Het servicegebied van GO Sharing Enschede beslaat de hele stad. Er kan in Boekelo, Usselo en Lonneker geparkeerd worden. Het centrum van de stad Enschede is een ‘niet rijden of parkeren zone’ om overlast te voorkomen.

GO Sharing proberen? Gebruik promotiecode “SJ23YM” tijdens het aanmelden en ontvang 15 gratis rijminuten!

Aanmelden

In gesprek met de gemeente Delft

De volgende stad na Delft waar je de gifgroene scooters tegen kunt komen zal misschien wel Delft worden. De gemeente Delft geeft aan dat het in overleg is met GO Sharing om scooters in de stad te plaatsen. Dit omdat men door Corona minder graag met het OV reizen. De elektrische deelscooters zijn dan een goed alternatief.

Er zijn nog geen afspraken gemaakt tussen beide partijen. De gemeente ziet de scooters als een regionale verbinding en niet voor verplaatsingen binnen de binnenstad. In de omliggende steden Den Haag en Rotterdam zijn de scooters al te vinden.

De gemeente Delft is van plan een vergunningstelsel te introduceren om overlast van de deelscooters en fietsen te voorkomen.

Leeuwarden op website verschenen, 100 scooters vanaf medio juli

Als laatste is ook Leeuwarden op de website van GO Sharing verschenen. Op de website staat dat de scooters van het bedrijf vanaf medio juli gebruikt kunnen gaan worden. Ruim 100 elektrische scooters zullen vanaf dan in de stad te vinden zijn.

Driftig uitbreiden naar nieuwe steden

De uitbreidingen naar nieuwe steden van GO Sharing volgen in een rap tempo. Aan het begin van dit jaar waren de scooters alleen nog maar beschikbaar in Eindhoven en Rotterdam. Concurrenten Felyx en Check zijn veel minder aan het uitbreiden.