GO Sharing gaat vanaf februari 2021 deelscooters beschikbaar maken in Antwerpen. Het mag 500 deelscooters in de stad plaatsen. Er is een concurrent actief, ook Felyx heeft een vergunning. Dat bedrijf lijkt echter weinig geïnteresseerd meer in de Belgische markt.

GO Sharing Antwerpen

GO Sharing en de stad Antwerpen hebben bekend gemaakt dat vanaf februari 2021 het bedrijf de felgroene deelscooters in de stad mag lanceren. In totaal mag het Nederlandse bedrijf 500 deelscooters in de Belgische stad plaatsen. Het gebruiken van de scooters blijft op dezelfde manier werken. Men boekt de scooters in de app, betaalt geen kosten bij registratie en betalen kan per minuut of met een prepaid pakket.

Concurrenten Poppy en Felyx

In Antwerpen zijn momenteel al de deelscooters van Poppy te vinden. Dat bedrijf heeft naast elektrische scooters ook deelsteps en deelauto’s. Het is dus vergelijkbaar met de visie van Juuve. In Antwerpen worden maximaal drie vergunningen afgegeven voor aanbieders van deelscooters. Poppy en Go Sharing zijn de eerste twee. Daarnaast heeft ook Felyx een vergunning gekregen van de gemeente. Het bedrijf is echter nog niet actief in de stad. Eerder had Scooty ook een vergunning in de stad maar die is ingetrokken.

GO Sharing proberen? Gebruik promotiecode “SJ23YM” tijdens het aanmelden en ontvang 15 gratis rijminuten!

Aanmelden

Eerste stap in het buitenland, Felyx lijkt niet meer geïnteresseerd in België

De stap van GO Sharing naar Antwerpen is de eerste stap naar het buitenland voor het bedrijf. Eerder gaf het al aan ook ambitie’s te hebben buiten Nederland. Het eveneens Nederlandse bedrijf Felyx maakte de stap eerder al en lanceerde in 2019 in Brussel. Sindsdien heeft het bedrijf alleen maar in Nederlandse steden gelanceerd. De vergunning voor Antwerpen laat het bedrijf dus liggen. Het bedrijf lijkt dus niet meer erg geïnteresseerd in de Belgische markt. Zeker omdat Felyx op dit moment geen vacature’s heeft openstaan voor Antwerpen (of België). Wel staan vacature’s op de website voor Parijs, Hamburg en Dusseldorf.