Vanaf de zomer zul je de Juuve scooter tegen gaan komen in Rotterdam. Het is daarmee het vierde bedrijf dat dit zal gaan doen in de havenstad. Wel heeft Juuve een unieke strategie door haar verhuur van deelauto’s. Bovendien gaan de scooters verhuurd worden met een interessant prijsmodel.

Juuve scooter: deelscooter vanaf zomer 2020 beschikbaar in Rotterdam

Bekend van de deelauto’s

Juuve is een naam die je wellicht al eerder gezien hebt. Het bedrijf biedt in verschillende steden deelauto’s aan. Zo verhuurt het via de app Mini’s , verhuisbusjes en elektrische auto’s. Binnenkort komt daar in Rotterdam dus ook de Juuve scooter bij.

Juuve scooter brengt je gratis naar je deelauto

De scooter van Juuve heeft een ander doel dan de scooters van concurrenten van het bedrijf. De scooters zijn vooral bedoelt om je naar de deelauto’s van het bedrijf te krijgen.

Het doel van het bedrijf is om minder auto’s in steden te laten rondrijden. De auto’s van het bedrijf staan dan ook niet in het centrum van steden, maar net erbuiten. Zo blijft er meer leefruimte over.

Het gevolg is wel dat mensen moeten lopen of fietsen naar de auto’s. Onhandig, ziet ook het bedrijf. Vandaar dat Juuve voor zich ziet dat men met de scooters gratis naar de deelauto’s kunnen rijden.

Juuve scooters: laag tarief per minuut, wel een starttarief

Maar de Juuve scooters zijn niet alleen bedoelt om naar deelauto’s te rijden. Je kunt de scooters ook gaan gebruiken voor andere doeleinden. Daarvoor betaal je €0,19 per minuut, met een starttarief voor je rit van €1. Met €0,19 per minuut is Juuve goedkoper dan GO Sharing, dat tot nu toe het laagste tarief had.

Opvallend bij deze prijzen is de lage prijs per minuut, maar de toevoeging van het starttarief. Juuve heeft een goede verklaring voor de opbouw van dit model. Uit onderzoek van het bedrijf blijkt dat 30% van de ritjes met een deelscooter is voor een afstand minder dan 500 meter. Dat kun je natuurlijk ook lopen. Met het starttarief probeert het bedrijf korte ritjes dus tegen te gaan.

Juuve scooter vanaf zomer 2020 te vinden in Rotterdam

Oorspronkelijk was het plan van Juuve om de scooters vanaf mei 2020 beschikbaar te maken in Rotterdam. Het lijkt erop dat het coronavirus roet in het eten heeft gegooid om dit te kunnen doen. Onze verwachting is echter dat de scooters vanaf de zomer in Rotterdam zullen verschijnen. Het bedrijf geeft ook aan dat later in het jaar het ook elektrische fietsen zal gaan verhuren.