De scooters van Check zijn nu ook beschikbaar in Gaiyo. Dat betekend dat de app nu ook route’s voor je reis plant die de scooters van Check kunnen bevatten. Verder werkt Gaiyo samen met onder andere Felyx, Greenwheels en de NS.

Check scooters nu beschikbaar in Gaiyo

De scooters van Check zijn vanaf vandaag te vinden in de Gaiyo app. Deze app gebruik je om al je trips te plannen. Het unieke aan Gaiyo is dat het ontzettend veel aanbieders van (micro)mobiliteit combineert. Zo zijn ook de scooters van Felyx in de app te vinden, de fietsen van Donkey Republic, maar ook GoAbout, Urbee en Greenwheels. Nu is daar dus ook Check aan toegevoegd.

Over Gaiyo

Gaiyo geeft je een reisadvies voor elke trip. Dichtbij of ver, het maakt niet uit, want bijna alle vervoersaanbieders zijn aanwezig. Bijvoorbeeld ook de NS. De app geeft de optimale route aan en combineert daarbij meerdere aanbieders voor de snelste route.

De app is ontwikkeld door Innovactory. Sinds 2019 is het bedrij onderdeel van de Mobility-as-a-Service-pilot in Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern. Meerdere aanbieders doen daaraan mee en Gaiyo koppelt ze allemaal aan elkaar. De app is beschikbaar voor iPhone en Android.

Verschil met Alride

Eerder schreven we ook al over Alride. Alride toont alle aanbieders van micromobiliteit op een kaart. Gaiyo gaat een stap verder door complete route’s te bedenken. Ook wil Gaiyo betalen met alleen een Gaiyo account mogelijk maken. Alride richt zich dus op een andere markt, waarbij je al weet dat je gebruik wilt maken van micromobiliteit en alleen de dichtstbijzijnde optie zoekt.