Vroeg je je af waar de rode Jump fietsen in Rotterdam gebleven waren? Door Corona zijn ze weggehaald maar nu zijn ze weer terug. De 100 scooters werden door Uber verkocht aan Lime. De stickers op de elektrische fietsen zijn anders, voor de rest zijn de fietsen hetzelfde.

Jump fietsen terug in Rotterdam

De knalrode fietsen van Jump zijn weer in Rotterdam te vinden. Aan het begin van de lockdown door Corona zijn de fietsen van straat gehaald. Nu zijn ze weer te vinden. In totaal zijn 100 fietsen te vinden in Rotterdam. Je betaalt 20 cent per minuut, en een eenmalig starttarief van 1 Euro per rit.

Verkocht door Uber aan Lime

De Jump verdwenen niet alleen van straat, ze kregen ook een andere eigenaar. Uber verkocht het bedrijf aan Lime in ruil voor aandelen in Lime. Lime plakte andere stickers op de fietsen, maar veranderde verder niets.

Wil je de Jump fietsen van Lime proberen? Gebruik code ‘RXYUKVC’ tijdens het aanmelden om gratis tegoed te ontvangen.

Aanmelden

Elektrische fietsen

De Jump fietsen van Lime zijn elektrische fietsen met trapondersteuning tot 25km/h. Dat is net zo hard als de elektrische deelscooters. De fietsen hebben krachtige batterijen, schrijfremmen voor het remmen, een houder voor je telefoon en een mandje voor boodschappen.

In 2021 in meer steden

In 2018 begon Lime al in Europa. Het is vooral bekend vanwege haar elektrische steps die in vele Europese steden te vinden zijn. In Nederland zijn de steps (nog) niet toegelaten. In 2021 wil het bedrijf lanceren in meerdere steden in Nederland.