Oud en nieuw staat voor de deur en verschillende organisaties bereiden zich voor op een onrustige jaarwisseling. Zo ook de aanbieders van deelscooters, want de afgelopen tijd gingen al een aantal scooters in rook op door vuurwerkvandalen. Voor gebruikers betekent het dat je de komende tijd voor vertrek goed moet kijken of je bestemming nog in het servicegebied ligt.

Kleinere servicegebieden bij Check en Felyx

Check en Felyx hebben beiden gekozen voor kleinere servicegebieden rond de jaarwisseling. Inmiddels zijn de servicegebieden in beide apps aangepast. Hierdoor vallen veel gebieden buiten het centrum waar eerst geparkeerd kon worden niet meer in het gebied. Kijk dus voor je je rit begint of de bestemming binnen het servicegebied valt.

Scooters die nu buiten het servicegebied geparkeerd staan kunnen nog wel gebruikt worden, maar alleen binnen het nieuwe servicegebied geparkeerd worden. Zoals altijd kun je je rit nog wel buiten het servicegebied pauzeren, maar de rit moet beëindigd worden binnen het servicegebied.

25% korting op ritten naar het centrum bij GO Sharing

GO Sharing voert naast het verkleinen van het servicegebied nog een extra maatregel in om overlast te voorkomen. Het geeft gebruikers 25% korting op hun hele rit als ze in het centrum parkeren. Dit gebied is in de app in het paars aangegeven. Op deze manier verzamelen de scooters zich in het centrum. Het idee hierachter is dat in het centrum meer mensen zijn en omstanders vandalen daardoor eerder aanspreken.