Check heeft het aantal scooters in Rotterdam verdubbelt naar 400. Daarnaast heeft het een unlock fee ingevoerd van €0,50. De unlock fee is lager dan eerst werd gezegd, toen Check het nog had over €1 per rit. Gebruik onderstaande kortingscode om je eerste 5 ritten geen unlock fee te betalen.

Aantal scooters in Rotterdam verdubbelt

Het aantal scooters van Check in Rotterdam is verdubbelt. Dit kondigde het deelscooter bedrijf vorige maand in augustus al aan. Het aantal scooters is verhoogt van 200 naar 400 scooters. Hierdoor is de kans nog groter dat je een scooter in de buurt kunt vinden. Onderdeel van de verdubbeling van het aantal scooters is ook de toevoeging van scooters met een geel kenteken. Deze scooters mogen tot 45km/h rijden, maar een helm is wel verplicht.

Ben je enthousiast over Check? Gebruik de promotiecode ‘IE8-NPB’ tijdens het aanmelden en ontvang €10 rijtegoed gratis!

Aanmelden

Unlock fee van €0,50 per rit is lager dan eerder aangekondigd

Naast het toevoegen van de scooters heeft Check een unlock fee of starttarief ingevoegd. Het gaat om €0,50. Dit betekent dat je aan het begin van elke rit €0,50 betaalt voor het ontgrendelen van de scooter. Daarna betaal je €0,25 per minuut.

Check blijft per minuut goedkoper dan concurrent Felyx

Het starttarief van €0,50 is lager dan verwacht. Toen Check lanceerde in Rotterdam sprak het nog over een unlock fee van €1,00 per rit. Dat valt dus mee. Het starttarief is waarschijnlijk ingevoerd omdat concurrent Felyx duurder is (€0,30 per minuut). Op deze manier blijft Check voor langere ritten goedkoper dan Felyx.

Kortingscode om geen unlock fee te betalen

Voor trouwe gebruikers heeft Check wel een kortingscode beschikbaar gemaakt. Gebruik je de code ‘SEPT010‘ dan betaal je de eerste 5 ritten geen unlock fee. Deze code is geldig voor ritten in Rotterdam tot 2 december 2020. De code is in te voeren tot 1 oktober 2020.