De scooters van Check zijn nu ook te vinden in Amsterdam. Langzaam komen er steeds meer scooters beschikbaar in de stad, tot er 350 witte scooters rijden in de hoofdstad. Check is met een tarief van €0,25 per minuut goedkoper dan concurrent Felyx.

350 Check scooters in Amsterdam

Sinds deze week zijn de scooters te vinden in de stad. Eerder deze zomer ontving Check een vergunning van de gemeente. Het bedrijf mag tot 350 scooters in de hoofdstad plaatsen. Op hetzelfde moment ontving Felyx ook een vergunning voor 350 extra scooters. Felyx was al actief in Amsterdam.

Eerste uitbreiding na Rotterdam

Voor Check is het de eerste uitbreiding na de start van het bedrijf in Rotterdam. Om die reden kon het bedrijf de vergunning niet meteen gebruiken. Er moest eerst een bedrijfsruimte gevonden worden. Ook moest personeel in Amsterdam gevonden worden om de scooters op te laden en onderhouden.

Check Amsterdam gratis minuten met promo code

Ben je enthousiast over Check? Gebruik de promotiecode ‘IE8-NPB’ tijdens het aanmelden en ontvang €10 rijtegoed gratis!

Aanmelden

Check Amsterdam is goedkoper dan Felyx

Check Amsterdam is goedkoper dan Felyx, de enige concurrent in de stad. Anders dan concurrent Felyx betaal je bij Check geen aanmeldkosten. Ook betaal je slechts €0,25 per minuut, in plaats van €0,30 per minuut voor de groene scooters. Tijdelijk rekent Check ook geen starttarief per rit.

Boeken via app

Je meldt je aan voor Check via de app van het bedrijf. Deze is beschikbaar voor Android en iPhone. Vul je gegevens in, upload je rijbewijs en binnen enkele minuten kun je rijden. Dat doe je door een scooter te reserveren. Wanneer je in de buurt van de scooter bent kun je hem ontgrendelen en wegrijden.

Aan het eind van je rit parkeer je de scooter. Doe dit wel binnen het servicegebied. Dat staat met paars aangegeven op de kaart in de app. Na het ontgrendelen in de app is de scooter weer beschikbaar voor anderen.