Check lanceert in Rotterdam snellere scooters. De scooters met geel kenteken gaan tot 45 km/h. De snellere scooters hebben twee helmen en haarnetjes voor de hygiene. Het tarief is hetzelfde als voor de normale scooters.

Snelle Check scooters in Rotterdam

Sinds gisteren zijn snellere Check scooters in Rotterdam te vinden. Deze scooters rijden tot wel 45 kilometer per uur, in plaats van 25 kilometer per uur voor de normale scooters. Je vindt de scooters op de kaart in de app door in te zoomen. Voor sommige scooters verschijnt dan een klein zwart vlaggetje met ’45’ erop. Wanneer je een scooter aanklikt zie je ook rechts van de naam of de scooter 45 km/h kan.

Ben je enthousiast over Check? Gebruik de promotiecode ‘IE8-NPB’ tijdens het aanmelden en ontvang €10 rijtegoed gratis!

Aanmelden

Geel kenteken: helm en op rijbaan rijden verplicht

De snellere scooters hebben een geel kenteken in plaats van een blauw kenteken. Dat betekent dat ze sneller mogen, maar ook dat je verplicht een helm moet dragen tijdens het rijden. Elke Check scooter heeft twee helmen in de topcase. Daar vind je ook haarnetjes voor de hygiene. Check geeft ook aan dat je je eigen helm mag gebruiken. Scooters met een geel kenteken moeten ook op de rijbaan rijden, tenzij anders aangegeven staat.

Wie zonder helm rijdt of niet op de rijbaan riskeert een boete. Felyx heeft in Rotterdam ook scooters rondrijden die 45 km/h gaan.

Uitbreiding naar Amsterdam volgt mogelijk snel

Dat Check nu scooters met een geel kenteken lanceert geeft mogelijk ook aan dat de lancering in Amsterdam niet ver weg meer is. Deze werd eerder al aangekondigd. Anders dan in Rotterdam moeten alle scooter-bestuurders in Amsterdam een helm dragen, ook op een scooter met blauw kenteken. Felyx besloot om die reden alleen scooters met een geel kenteken in de hoofdstad te plaatsen. Het is logisch als Check hier ook voor zou kiezen: anders zijn de scooters van de concurrent altijd sneller. Check heeft nu dus snellere scooters geleverd gekregen, dus die voor Amsterdam zullen snel volgen.