GO Sharing heeft in een vijftal steden haar deelauto’s gelanceerd. Het gaat om elektrische Mini Coopers. Doel is om met de auto’s van stad naar stad te rijden, waarna je naar je bestemming kunt rijden met de scooters en fietsen van het bedrijf.

GO Sharing deelauto: elektrische Mini Cooper, in meerde steden

GO Sharing heeft voor haar deelauto gekozen voor een elektrische Mini Cooper. De deelauto’s zijn beschikbaar in meerdere steden. Op momenteel van lanceren waren dit Den Bosch, Den Haag, Delft, Eindhoven, en Rotterdam. De auto’s zijn niet free-floating zoals de GO Sharing scooters en fietsen. Je parkeert ze na je rit in vaste parkeerzones (parkeerhubs). In Eindhoven en Den Bosch zijn twee parkeerhubs te vinden, in Rotterdam zelfs 3. In de meeste gevallen liggen de hubs net buiten het centrum. In Rotterdam en Eindhoven zijn ook hubs in de buurt van het vliegveld.

Reizen tussen steden

Dat de hubs aan de rand van de stad liggen is geen toeval. Doel van GO Sharing is dat je met de deelauto’s van stad naar stad reist. Om bij de auto’s te komen kun je de bekende scooters en elektrische fietsen van het bedrijf gebruiken. Om die reden is er altijd een parkeerzonde voor scooters in de buurt van de auto’s.

Doel is van stad naar stad: Met onze e-scooters & e-bikes rijd je binnen de stad snel van A naar B. Met onze auto’s reis je makkelijk en flexibel binnen én buiten steden. 

GO Sharing proberen? Gebruik promotiecode “SJ23YM” tijdens het aanmelden en ontvang 15 gratis rijminuten!

Aanmelden

Gebruik

De parkeerhubs vind je in het oranje op de kaart in de GO Sharing app. Dit zijn vaste plekken vanaf waar je de auto’s huurt en weer terugbrengt. GO Sharing werkt samen met Q-Park voor een aantal parkeerhubs. In de app vind je een QR-code om de deur van de Q-Park garages te openen. In de app vind je ook een instructie hoe de auto gebruiken. Dit werkt redelijk eenvoudig: je ontkoppelt de lader, scant de code en start de auto zoals normaal. Na je rit parkeer je de auto in een parkeerhub en sluit je de oplader aan. Daarvoor vind je ook een druppeltag in de auto om het opladen te starten. Onderweg mag je ook tanken met deze druppel. Het bereik van de Mini Cooper’s is ongeveer 150 kilometer, dus voor lange ritten is dat ook wel nodig. Op de website van GO Sharing is te vinden bij welke laadstations je mag laden.

Apart aanmeldproces

Om de auto’s te kunnen gebruiken doorloop je een apart aanmeldproces op de website van GO Sharing. Je moet beschikken over een Rijbewijs B, minimaal 23 jaar zijn en een credit card hebben. Wanneer je dit doorlopen hebt kun je de auto’s huren. Je betaald een starttarief van €4,99, en daarna €0,30 per minuut.