Check heeft nieuwe scooter modellen gelanceerd in Groningen. De scooters zijn een stuk gebruikersvriendelijker en nemen minder ruimte op straat in. Ze zijn geleverd door het merk Segway. Tot nu toe gebruikte Check scooters van NIU.

Gebruiksvriendelijker

De nieuwe scooters van Check zijn gemaakt door Segway. Voorheen maakte Check (net als Felyx) gebruik van de scooters van het eveneens Chinese bedrijf NIU. Check belooft dat de nieuwe scooter een stuk gemakkelijker is in gebruik. De scooter weegt een stuk minder en heeft een lagere standaard. Daardoor zijn de scooters een stuk gemakkelijker te parkeren. Ook is het zadel van de nieuwe scooters langer. Daardoor zit je met twee personen een stuk comfortabeler op de scooter.

Minder ruimte

Check geeft ook aan dat de nieuwe scooters minder ruimte innemen op straat. Omdat het zadel langer is, is er onder het zadel (in de zogenaamde buddy) meer ruimte. Vanaf 2023 geldt een helmplicht voor scooters. Check geeft aan dat de helmen voortaan in de buddy gelegd kunnen worden. Daardoor is geen aparte kist voor een helm achterop de scooter nodig, en neemt de scooter minder ruimte in.