GO Sharing heeft het Italiaanse Zig Zag Sharing overgenomen. De Zig Zag Sharing scooters gaan vervangen worden door de bekende groene scooters. Het bedrijf wil in 2022 in 10 landen actief zijn met scooters en fietsen.

Overname

GO Sharing was tot nu toe actief in de Nederlandse, Belgische, Duitse, Oostenrijkse en Turkse markten. Nu komt daar de Italiaanse markt bij. Met de investering van €50 miljoen die het eerder dit jaar ophaalde wil het bedrijf nu uitbreiden in Zuid Europa. De overname van het Italiaanse Zig Zag Sharing is daarin de eerste stap. Dat bedrijf is nu actief in Milaan, Rome, Turijn en Florence (Firenze).

Vervanging van vloot in Rome

In Rome zal GO Sharing de scooters van Zig Zag als eerste vervangen. De scooters van Zig Zag zijn op dit moment nog niet elektrisch. In Januari plaatst GO Sharing de eerste 500 elektrische scooters in de stad. De benzine scooters zullen uit het straatbeeld verdwijnen.

Naar andere steden

Na Rome staan ook andere steden op de planning. Met Zig Zag wil GO Sharing eind 2022 in 10 Italiaanse steden actief zijn. Het bedrijf wil dan 3.000 elektrische scooters en 1.500 elektrische deelfietsen in het land hebben. Het merk Zig Zag zal ook van de markt verdwijnen, en vervangen worden door het GO Sharing merk.