Check is vanaf nu beschikbaar in Breda. In eerste instantie lanceert het 100 scooters, wat nog gaat groeien tot 200. GO Sharing is al actief in de stad sinds juni, en volgens wethouder Daan Quaars zijn de scooters al door bijna 1 op de 10 inwoners gebruikt.

Check Breda: nu 100, later 200 scooters

Sinds deze week zijn de scooters van Check ook in Breda te vinden. In de Brabantse stad waren al 200 scooters van GO Sharing aanwezig. Daar zijn nu 100 scooters van Check bijgekomen. In de toekomst zal het bedrijf dit uitbreiden tot er ook van hen 200 scooters in de stad rondrijden.

Ben je enthousiast over Check? Gebruik de promotiecode ‘IE8-NPB’ tijdens het aanmelden en ontvang €10 rijtegoed gratis!

Aanmelden

Andere scooters dan GO Sharing

De scooters van Check zijn van een ander merk dan die van GO Sharing. Ze zijn wat groter, gaan iets harder maar zijn wel wat zwaarder. Qua prijs verschillen de scooters ook. Check kost €0,25 per minuut, maar kent wel een starttarief van €0,50 per rit. GO Sharing kent twee prijsmodellen. Betaal je per minuut, dan betaal je €0,29 per minuut. Je kunt ook een prepaid pakket aanschaffen. Daarmee kan het tarief per minuut tot €0,23 dalen.

Deelscooters zijn een succes in Breda

De deelscooters in Breda zijn een groot succes. Wethouder Daan Quaars geeft aan dat er sinds juni bijna 100.000 ritten in de stad zijn gemaakt, met 200 scooters. Een rit is gemiddeld 3,5 kilometer in de stad. 14.000 mensen hebben de scooters al gebruikt, wat neer komt op bijna 1 op de 10 inwoners. Daarmee ligt het gebruikt in Breda iets hoger dan in andere steden.