De politie van Groningen gaat bestuurders van deelscooters vaker laten blazen. Vorige week kreeg een dronken bestuurder in de stad een rijverbod en een proces verbaal.

Politie Groningen gaat deelscooter bestuurders vaker controleren 

De politie Groningen heeft aangekondigd meer te gaan controleren op alcohol bij bestuurders van deelscooters. Dit meldt de politie in een bericht op Facebook. Bestuurders van GO Sharing en Felyx scooters zijn dus gewaarschuwd. Check is in Groningen nog niet actief.

Aangehouden bestuurder heeft rijverbod en proces verbaal

Vorige week hield de politie een bestuurder van een deelscooter staande. Hij blies 265 Ug/l. Dat betekent dat de bestuurder een rijverbod en proces verbaal ontvangt.

De bestuurder gaf aan dat de scooters gemakkelijk te pakken zijn, zonder controle. Kennelijk wilde de bestuurder even wat geld gaan pinnen. Uiteraard geldt dit probleem zowel bij deelscooters als bij eigen scooters: bij beiden is geen controle op drank voor het rijden. Wel zijn de scooters van Felyx na 01:00 ’s nachts niet beschikbaar, wat het risico op dronken bestuurders verkleind.

Dronken ben je niet verzekerd

Wie met een deelscooter rijdt gebruikt de verzekering van de verhuurder. Echter, wie dronken is is niet verzekerd. De politie Groningen geeft aan dat eventuele kosten door dronken ritjes zelf vergoed moeten worden. Daarnaast, en nog veel belangrijker, is het risico op lichamelijke klachten, bij anderen of bij jezelf.