De scooters van GO Sharing zijn vanaf nu beschikbaar in Delft. Deze maand nog volgen de scooters van Felyx. De gemeente Delft heeft goedkeuring gegeven voor de scooters, maar heeft wel maatregelen getroffen om overlast te voorkomen.

Goedkeuring van de gemeente

De gemeente heeft vergunningen voor deelscooters in Delft goedgekeurd. Zowel GO Sharing als Felyx hebben een vergunning gekregen. De gemeente ziet de voordelen van de scooters, zeker wegens de corona-maatregelen. Met een scooter reizen is een stuk veiliger dan met het openbaar vervoer. Maar de gemeente geeft ook aan dat op de lange termijn, wanneer corona hopelijk een minder grote rol in het leven speelt, de scooters passen bij de toekomst van vervoer.

Overlast voorkomen

De vergunningen zijn niet vanzelfsprekend uitgegeven. Er zijn uitgebreide gesprekken gevoerd met beide bedrijven. Enkele jaren geleden zorgden deelfietsen voor veel overlast in Delft. Om die reden is het aantal scooters beperkt. Ook op plekken waar weinig ruimte is mogen de scooters niet geparkeerd worden. In een groot deel van de binnenstad mogen de scooters bijvoorbeeld niet geparkeerd worden.

GO Sharing Delft vanaf nu beschikbaar

GO Sharing liet enkele weken geleden al weten dat het in gesprek was met de gemeente Delft. Sinds donderdag is GO Sharing Delft ook echt van start gegaan. 100 scooters zullen in de stad beschikbaar komen.

GO Sharing zet zich in de markt voor korte ritjes, maar ook voor langere. Zo is op de website te lezen dat ook naar Rotterdam of Den Haag gereden mag worden. Zo kunnen gebruikers met goed weer genieten bij de Kralingse Plas of het strand van Scheveningen.

Felyx Delft scooters vanaf augustus te vinden

Ook Felyx mag scooters in Delft gaan plaatsen. Het bedrijf maakt de scooters niet per direct beschikbaar. Ergens deze maand (in augustus) zullen de scooters in de stad verplaatsen. Het is onbekend of je ook met de scooters naar andere steden mag rijden, zoals bij GO Sharing mag. Felyx is net als deze concurrent zowel in Rotterdam als Den Haag beschikbaar.