De scooters van GO Sharing in Maassluis kunnen vanaf nu alleen nog maar op vaste plekken geparkeerd worden. Buiten deze parkeergebieden kan nog wel gereden worden. Het bedrijf en de gemeente ontvingen klachten over het parkeren van de scooters door gebruikers.

Vaste plekken na overleg met de gemeente

De scooters van GO Sharing in Maassluis kunnen alleen nog op specifiek aangewezen plekken geparkeerd worden. Het bedrijf heeft overleg gehad met de gemeende Maassluis en is tot deze conclusie gekomen. Dit betekent dat alleen nog een in kleine gebieden geparkeerd kan worden. Buiten deze parkeergebieden kan nog wel gereden worden met de felgroene scooters.

Stoep blokkeren of op reliëftegels voor blinden

Sinds het begin van de maand juli zijn de scooters van GO Sharing beschikbaar in Maassluis. Bewoners klaagden echter over de plekken waarop geparkeerd werd. Dit gebeurde soms op een manier waarop de hele stoep geblokkeerd was. Ook werd op reliëftegels voor blinden geparkeerd.

Wie een scooter van GO Sharing parkeert moet een foto maken van de parkeerplek. Zo kan het bedrijf zien of goed geparkeerd wordt. Wanneer dit niet het geval is krijgt de gebruiker een waarschuwing. Bij meerdere waarschuwingen kan de gebruiker de scooters niet meer gebruiken.

Fysieke aanduidingen en contact met de gemeente Midden-Delfland

Een werknemer van GO Sharing [deelt] dat er wellicht ook aanduidingen komen op drukke plekken waar de scooters geparkeerd mogen worden. Dit doet Felyx bijvoorbeeld ook.

Verder deelt de werknemer dat er contact is met de gemeente Midden-Delfland. Er is ook contact met de gemeente Delft. Zo kunnen Rotterdam, Maassluis en Vlaardingen verbonden worden met scooters in Delft en ontstaat een groot netwerk.