Het Nederlandse Felyx is klaar voor een tweede avontuur in België. De deelscooter aanbieder zal de groene scooters na de zomer ook in Antwerpen gaan verhuren. Opvallend is de lagere prijs vergeleken met Nederland: in Antwerpen kost een Felyx €0,26 per minuut.

Felyx Antwerpen

Felyx mag in Antwerpen beginnen nadat het een week geleden van het Antwerpse schepencollege een vergunning ontving. Met deze vergunning mag de start-up 500 scooters in de stad plaatsen. Daarmee wordt Antwerpen de tweede stad buiten Nederland waar Felyx begint. Geen van de Nederlandse concurrenten van Felyx is actief buiten het land.

De strijd aan gaan met Belgische concurrenten

Dat betekent echter niet dat Felyx geen concurrenten in Antwerpen zal hebben. Scooty en Poppy zijn al actief in de Belgische havenstad. Scooty biedt alleen scooters aan. Poppy verhuurt naast elektrische scooters ook steps en auto’s.

Ben je enthousiast over Felyx? Gebruik dan code “i4ERQIPU” bij het aanmelden en ontvang 30 gratis minuten. Je bedankt mij dan ook met 15 gratis minuten 🙂

Aanmelden

Lagere prijs dan in Nederland

Het huren van een Felyx scooter in Antwerpen is hetzelfde als in Nederland. Opvallend is wel dat de scooters in Antwerpen goedkoper zijn. Zo betaal je in de Belgische stad slechts €0,26 per minuut. Dat is lager dan in Nederland, waar je €0,30 per minuut betaalt.

De lagere prijs heeft wellicht te maken met de nieuwe concurrenten voor Felyx. Scooty rekent standaard €0,29 per minuut, maar bij aankoop van een pakket kan de prijs dalen tot €0,24 per minuut. De scooters van Poppy kosten €0,25 per minuut.

Na de zomer, tot en met juni 2023

De scooters zullen in september of oktober in Antwerpen geplaatst worden. Daarna blijven de 500 scooters in ieder geval tot en met juni 2023 in de stad rondrijden. Daarna verloopt de vergunning.