Ahoy, de RET en Check, Felyx, GO Sharing en Donkey Republic willen Rotterdam leefbaarder maken. Bezoekers kunnen vanaf nu voor €4 per dag parkeren bij Ahoy en vervolgens een deelscooter of fiets huren.

ParkNRide: de stad leefbaarder maken

Om de stad Rotterdam leefbaarder te maken heeft Ahoy besloten parkeerruimte beschikbaar te stellen. Het idee is dat mensen net buiten de stad kunnen parkeren voor een lage prijs. Vervolgens kan verder gereisd worden per deelscooter of deelfiets. Het concept heet ParkNBike, en het doel is om het OV te ontlasten en minder verkeer de stad in te laten gaan.

Ben je enthousiast over Check? Gebruik de promotiecode ‘IE8-NPB’ tijdens het aanmelden en ontvang €10 rijtegoed gratis!

Aanmelden

Een dag parkeren voor €4

Er zijn verschillende tarieven geldig bij het ParkNBike initiatief. Wie slechts een dag naar Rotterdam wilt betaalt €4 voor een dagkaart. Kom je vaker in Rotterdam, dan zijn andere tarieven interessanter. Een weekkaart kost €17,50. Een 25 dagen-kaart kost €55. De tarieven zijn alleen geldig op werkdagen. De tarieven zijn extreem laag. Ter vergelijking, parkeren in het centrum van Rotterdam kost vaak al meer dan €4 per uur.

De RET, verantwoordelijk voor trams, bussen en metro in Rotterdam wijzen reizigers ook op alternatieven voor het OV, in verband met de beperkte capaciteit door de corona maatregelen.

Check, Felyx, GO Sharing en Donkey Republic

Aan het ParkNride initiatief werken meerdere aanbieders van deelfietsen en deelscooters mee. Check, Felyx en GO Sharing hebben scooters beschikbaar gemaakt. De sportievelingen kunnen een deelfiets van Donkey Republic huren. ParkNRide loopt tot en met 31 augustus 2020.

Foto: HUF IMAGERY