Na een proefperiode in Den Haag is Dynamic Pricing van Felyx nu ook in Rotterdam beschikbaar. Hiermee probeert Felyx scooters op plekken met weinig vraag te verplaatsen. Zo is er altijd een scooter in de buurt.

Dynamic pricing om aanbod te verbeteren

Dynamic Pricing is bedoelt om vraag en aanbod voor Felyx scooters te stabiliseren. In Rotterdam mogen 800 scooters van de start-up rondrijden. Een scooter kan maar door een iemand tegelijkertijd gebruikt worden. Het is dus zonde als scooters lange tijd op een plek staan met weinig vraag.

Om dit te voorkomen worden scooters op plekken met lage vraag goedkoper gemaakt. Zo kiezen gebruikers sneller voor een Felyx scooter is het idee. Het gevolg van het goedkopere ritje is hopelijk dat de scooter op een drukkere plek komt te staan.

Nu ook beschikbaar in Rotterdam

Eerder begon Felyx met Dynamic Pricing in Den Haag. Blijkbaar is het systeem goed bevallen, want het systeem is nu ook beschikbaar in Rotterdam. Sinds 1 mei kun je de scooters in de Maasstad met korting rijden.

Oranje icoon in app, notificatie in de toekomst

Om de goedkopere scooters in de app te kunnen zien dien je de laatste versie van de Felyx app geïnstalleerd te hebben. Scooters met korting worden aangegeven met een oranje icoontje.

Felyx heeft sommige gebruikers ook een korte vragenlijst over Dynamic Pricing gestuurd. Hierin wordt onder andere gevraagd of je het fijn zou vinden op een notificatie te krijgen als een scooter in de buurt een dynamische prijs krijgt. Dit is dus mogelijk een feature die later toegevoegd gaat worden.

Onduidelijkheid over hogere prijzen

Dynamic Pricing is een typisch voorbeeld van vraag en aanbod in de economie. Andersom werkt het ook. Op populaire, drukke plekken (zoals het Centraal Station) zou Felyx juist een hogere prijs kunnen vragen. Op de website over Dynamic Pricing schrijft Felyx hier ook over, maar het is onduidelijk of dit (in de toekomst) gaat gebeuren.

Voor slechts een paar cent minder of meer per minuut komen vraag en aanbod weer in evenwicht.