Aanbieder GO Sharing starte vorige maand in Helmond. Ondanks de coronacrisis is het bedrijf tevreden over het begin in de stad. In een interview vertelt directeur Raymon Pouwels meer over de lancering en over de strategie van GO Sharing de komende jaren.

Helmond

Eind maart startte GO Sharing in Helmond. Het bedrijf was eerder al actief in Eindhoven. Voor de lancering werden 50 elektrische deelscooters in de stad geplaatst. Pouwels geeft aan dat dit er binnenkort meer zullen worden.

Origineel was een speciaal moment gepland voor de lancering, maar wegens COVID-19 ging dit niet door. Toch kijkt Pouwels terug op een tevreden lancering. Juist tijdens deze crisis maken mensen graag gebruiken van GO Sharing. De scooters zijn de hele dag beschikbaar, zijn snel, en je reist in je eentje, dus niet in een volle bus.

Inmiddels heeft het bedrijf 30.000 geregistreerde gebruikers in de regio Eindhoven en Helmond. Gebruikers kunnen de scooters ook gebruiken om van de ene naar de andere stad te rijden.

Strategie

In het interview ging Pouwels ook in op de strategie van GO Sharing de komende jaren. Wij verwachten een flinke strijd van deelscooters in Nederland. Onder andere in Rotterdam zijn drie bedrijven actief. Niet alleen GO Sharing, maar ook Felyx en Check.

Daarom is de strategie van GO Sharing des te interessanter. Pouwels geeft aan dat het bedrijf eerst in heel Brabant dekking wilt hebben. Hij ziet voor zich hoe men met de scooter naar Tilburg of Den Bosch reist. Na volledige dekking in Brabant staat de rest van Nederland op de planning, aldus de directeur.