Check helpt Rotterdamse ondernemers weer klanten te lokken na de coronacrisis. Ondernemers kunnen een kickstart-pakket aanvragen. Deze bevat onder andere een code waarmee klanten gratis naar de onderneming kunnen reizen via de scooters.

Kleine ondernemers steunen

Sinds vandaag zijn de maatregelen wegens Corona een klein beetje versoepelt. De meeste contactberoepen zijn bijvoorbeeld weer mogelijk. De afgelopen weken waren al deze bedrijven gesloten en hadden daarom dus geen inkomsten.

Voor deze bedrijven is het dus van levensbelang dat klanten vanaf vandaag weer komen. Maar deelscooter start-up Check ziet dat dit nog niet altijd mogelijk is: het openbaar is nog beperkt toegankelijk door een aangepaste dienstregeling.

Om die reden is het bedrijf een actie gestart om lokale ondernemers te kunnen steunen.

Ondernemers kunnen een Kickstart-pakket aanvragen

Via een speciale pagina kunnen ondernemers een zogenaamd kickstart-pakket aanvragen. Het kickstart-pakket bevat onder andere een unieke kortingscode die bedrijven kunnen delen met hun klanten.

Met deze code kunnen de klanten gratis gebruik maken van de deelscooters om bij deze bedrijven te komen.

Daarnaast bevat het pakket een social media template en een aantal communicatie ideeën om ondernemers ook alvast te helpen bij hoe ze het bericht de wereld in kunnen helpen

16.000 minuten gratis gereden door zorghelden

De actie is een opvolger van een eerdere actie, genaamd Check Zorghelden. Middels die actie kon zorgpersoneel in Rotterdam gratis gebruik maken van de elektrische scooters van Check. Mede-oprichter Paul van Merrienboer meldde vandaag dat zorgpersoneel middels deze actie al 16.000 minuten met de scooters gereden heeft.

Strategie

In de aankondiging over het kickstart-pakket doet van Merrienboer daarnaast ook nog wat over de Check toekomst uit de doeken. Momenteel is Check alleen nog beschikbaar in Rotterdam. Het persbericht belooft dat Check nog dit jaar haar diensten uitbreidt naar andere steden in Nederland.