Zowel GO Sharing als Felyx hebben deze week aangekondigd te zullen beginnen met de verhuur van deelscooters in Groningen. Inwoners van de ‘metropool van het Noorden’ kunnen per direct GO Sharing scooters huren. De scooters van Felyx komen in juni.

GO Sharing Groningen: 250 scooters, per direct beschikbaar

GO Sharing breidt als eerste uit naar Groningen. Elke dag worden er tientallen e-scooters toegevoegd aan de vloot in de stad. Dit gaat door tot er 250 e-scooters rondrijden in Groningen. Op dit moment rijden er 20 scooters rond in de stad.

Ter introductie krijgen gebruikers in Groningen tot en met 15 mei 2020 50% op alle ritjes die gemaakt worden. GO Sharing heeft speciale pakketten waarbij de ritprijs steeds lager wordt. Hierdoor is het bedrijf erg aantrekkelijk voor gebruikers die veel van de scooters gebruik willen maken.

Naast Groningen is GO Sharing ook actief in Eindhoven, Rotterdam en Helmond.

GO Sharing proberen? Gebruik promotiecode “SJ23YM” tijdens het aanmelden en ontvang 15 gratis rijminuten!

Aanmelden

Felyx Groningen: 100 scooters, vanaf juni

Ook Felyx gaat deelscooters verhuren in Groningen. Het bedrijf gaat de eerste scooters vanaf juni in de stad plaatsen. In totaal zullen 100 Felyx scooters in Groningen te huur komen.

Het servicegebied van Felyx in Groningen beslaat het grootste gedeelte van het centrum en omliggende buurten. Gebruikers kunnen ook naar plaatsen als Haren en Zernike rijden.

Felyx is ook al actief in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Het was de eerste deelscooter start-up van Nederland.

Ben je enthousiast over Felyx? Gebruik dan code “i4ERQIPU” bij het aanmelden en ontvang 30 gratis minuten. Je bedankt mij dan ook met 15 gratis minuten 🙂

Aanmelden

Scooter war

Met de introductie in Groningen lijkt een heuse scooter war in Nederland te ontstaan. Momenteel zijn er drie partijen actief: Felyx, GO Sharing en Check. Felyx is als enige actief in Amsterdam en Den Haag. GO Sharing heeft het alleenrecht in Eindhoven en Helmond. In Rotterdam zijn alle drie de bedrijven actief. In Groningen barst de concurrentie nu dus ook los.

Dat GO Sharing zijn deelscooters nu verhuurt in Rotterdam is opvallend. Eerder deze week maakte het bekend zich in eerste instantie te richten op Brabant.