Felyx heeft nu 1.000 scooters rondrijden in Rotterdam. Opvallend is dat de nieuwe scooters vooral scooters met geel kenteken zijn. Die zijn sneller, en concurreren daardoor meer met de auto.

Felyx breidt vloot uit naar 1.000 deelscooters in Rotterdam

Felyx heeft deze week het aantal deelscooters in Rotterdam verhoogt naar 1.000. Daarmee blijft het de grootste aanbieder in de stad. Felyx was de eerste aanbieder van deelscooters in Rotterdam. Later kwamen daar GO Sharing en Check bij.

Uitbreiding voornamelijk snellere scooters met geel kenteken

Opvallend is dat de nieuwe scooters vooral scooters met een geel kenteken lijken te zijn. De afgelopen tijd verdwenen er door de stad veel groepjes gloednieuwe scooters, allemaal met een geel kenteken. Deze scooters zijn sneller: ze kunnen 45km/h in plaats van 25km/h. Wel moet je ermee op de rijbaan rijden en een helm op. Felyx had al deelscooters met een geel kenteken in Rotterdam, nu zijn het er een stuk meer. Check lanceerde eerder ook al deelscooters met een geel kenteken in Rotterdam. Die lijken echter weer verdwenen te zijn. Er is er geen enkele meer zichtbaar in de app.

Scooters met een geel kenteken zijn alternatief voor de auto

De komst van meer deelscooters met een geel kenteken is een goed idee. Tegenstanders van de deelscooter noemen ze vooral een concurrent van de fiets en niet zo zeer van de auto. Scooters met een blauw kenteken zijn iets sneller dan een fiets. Scooters met een geel kenteken gaan een stuk sneller. Zeker in de drukke stad ben je daarom met een scooter met een geel kenteken een stuk sneller op je bestemming dan met de auto. Zo wordt de scooter nog meer een concurrent van de auto.