Vanaf deze week zijn de elektrische deelscooters van Go Sharing beschikbaar in Den Bosch. De vloot zal groeien tot enkele honderden scooters. Later worden ook omliggende dorpen toegevoegd aan het servicegebied.

GO Sharing Den Bosch

De scooters van GO Sharing Den Bosch zijn vanaf nu beschikbaar in de Brabantse stad. Enkele honderden scooters zullen later dit jaar in gebruik zijn. De komende weken worden er dagelijks scooters geplaatst.

GO Sharing proberen? Gebruik promotiecode “SJ23YM” tijdens het aanmelden en ontvang 15 gratis rijminuten!

Aanmelden

De scooter hebben geen vaste parkeerplek: je huurt ze en parkeert ze naar je rit op elke plek, zolang dit maar binnen het servicegebied is. Het huren van de scooters gaat via de app. Afhankelijk van of je een prepaid pakket koopt, of per minuut betaalt zijn de kosten van GO Sharing tussen de €0,23 en €0,29 per minuut.

Binnen en later ook buiten de stad

In eerste instantie zijn de scooters alleen binnen de gemeente Den Bosch beschikbaar. In de binnenstad zijn twee zone’s waar niet geparkeerd mag worden. Met een normale scooter mag je hier ook niet komen. Later dit jaar zul je ook met de scooter naar omliggende dorpen kunnen rijden en daar de huur van de scooter kunnen beginnen.

In samenwerking met de gemeente

GO Sharing Den Bosch werkt samen met de gemeente ’s Hertogenbosch. De scooters staan als onderdeel van een proef een jaar in de stad. Daarna wordt gekeken naar een eventuele verlenging.

De gemeente is enthousiast over de scooters. Er is onder andere gekeken naar het succes in andere steden, zoals Eindhoven. Daardoor is de gemeente zich ook bewust over de nadelen. De gemeente zal toezien op juist parkeren. Bij klachten gaat de gemeente in overleg met Go Sharing Den Bosch.