Vandaag moest ik aan de andere kant van de Erasmusbrug zijn. Een goed moment om de knalrode fietsen van Jump te testen. De fietsen zorgen voor een moeiteloze rit, maar zijn wel aan de prijzige kant voor korte ritten.

Review Jump: boeken via de Uber app

Jump is onderdeel van Uber, de taxi-dienst. De fietsen zijn dan ook te activeren in de Uber app. Dat is handig, want het scheelt weer een app op je telefoon en een account aanmaken. In de app scan je de QR code van de fiets (op het stuur), trek je het slot los en je kunt fietsen. Aan het eind van de rit steek je het slot weer in de houder en je rit wordt beëindigd. Daar ontvang je ook een bericht van op je telefoon.

Sterke motor en goede remmen

De Jump fiets heeft drie versnellingen. In alle versnellingen is de elektrische motor ingeschakeld. Boven een bepaalde snelheid stopt de motor om het veilig te houden. De motor is erg krachtig: ik fietste de Erasmusbrug op zonder kracht te hoeven zetten op de pedalen. De remmen van de fiets (handremmen, voor en achter) zijn ook erg krachtig.

De hoogte van het zadel is met een klip aan te passen en is een fluitje van een cent. Tijdens een van mijn twee testritten ging het op slot zetten niet vanzelf, maar dit was snel verholpen.

Grote vloot knalrode Jump fietsen

Jump heeft erg veel fietsen in Rotterdam. In het centrum is in elke straat wel een fiets te vinden. Mocht je geen knalrode fiets zien, dan kun je via de app ook fietsen zoeken. Het servicegebied van Jump is erg groot en er zijn maar weinig plekken waar je de fietsen niet mag stallen.

Prijzig: starttarief en betalen per minuut

Jump is wel een beetje aan de prijzige kant in mijn ogen. Je betaalt €1 starttarief per rit, plus €0,20 per minuut. Als je het vergelijkt met Felyx (€0,30 per minuut) is Jump vooral voor korte ritten aan de dure kant.

Conclusie

Jump is een erg fijne deelfiets. Met weinig moeite kom je op je bestemming. Dat je de Uber app gebruikt is in mijn ogen een pluspunt. Door de grote vloot is er altijd wel een fiets in de buurt. Alleen de prijs zou mij tegenhouden bij korte ritjes als er ook een Felyx in de buurt is. Op onze pagina over Jump lees je nog meer over de service.