Goed nieuws voor iedereen die staat te popelen om elektrische steps te gaan gebruiken of charger wil worden: de eerste Lime steps in Nederland zijn in de app gesignaleerd. Dit lijkt de eerste stap in uitbreiding naar Nederland.

Honderden Lime steps in Rotterdam

Een oplettende Twitter gebruikervondt honderden Lime steps in de buurt van Rotterdam. Een foutje zou je denken, of is dit een handige hacker? Nee, hiervoor was geen hack vereist. Iedereen kan de Lime scooters zien door naar het zuiden van Rotterdam te scrollen. Sterker nog, de scooters zijn nog steeds zichtbaar.

Loods aan de Waalhaven

Wie de Lime scooters wil proberen moet nog even geduld hebben. De steps bevinden zich nog in een loods in de Rotterdamse haven. Een andere Twitter gebruikerkwam een artikel tegen waaruit blijkt dat Lime bedrijfsruimte huurt in Rotterdam. Het lijkt te gaan om het pand waar de scooters zich volgens de app bevinden.

In het artikel wordt geschreven dat het pand gebruikt zal worden “als hub voor het invoeren, assembleren en distribueren van elektrische stepjes en andere vormen van elektrisch (deel)vervoer.”

Lime neemt Nederland serieus, ondanks strenge regelgeving

Uit deze informatie is dus nog niet te halen wanneer Lime zal lanceren in Rotterdam. Wel is duidelijk dat Lime Nederland erg serieus neemt. Dat is goed nieuws, want de regelgeving voor steps in Nederland is nog streng. Op dit moment moet iedereen een helm op en moet de step verzekerd zijn. Dat Lime een loods in Nederland huurt toont dat het bedrijf verwacht dat dit in de toekomst zal veranderen.