Alles over Lev: droog vervoer met elektrische brommobiel in Rotterdam

Alles over Lev: droog vervoer met elektrische brommobiel in Rotterdam

Lev: elektrische brommobielen

De voertuigen van Lev zijn behoorlijk uniek. Het bedrijf maakt gebruik van Biro’s. Dit zijn elektrische brommobielen. De wagens gaan tot 45 kilometer per uur.

Binnen is ruimte voor twee personen. In de Biro zit je naast elkaar. Achter de stoelen is ruimte voor bagage of boodschappen. Anders dan de vele deelscooters in Nederlandse steden zit je in een Lev auto droog. Op warme dagen kun je het dakje een stukje open zetten voor een fris briesje in de wagen.

Lev is een brommobiel. Dat betekent dat je op de normale rijbaan moet rijden, niet op fietspaden. Parkeren moet in normale parkeerplekken. Door het kleine formaat is inparkeren gemakkelijk. Je hoeft geen parkeerkosten te betalen, dat regelt het bedrijf zelf. Het gemakkelijkst (en optimaalst) is om de wagen overdwars in een parkeervak te parkeren. Zo passen er tot drie wagentjes in een parkeervak waarin normaal een auto staat.

Lev promotiecode

Ben je enthousiast over Lev? Gebruik dan kortingscode “FEEP48R7” bij het aanmelden en ontvang €5 gratis tegoed na je eerste rit. Je bedankt mij dan ook met 12,5 gratis minuten ?

Aanmelden

Gebruik

Een Lev boek je via de app. Met een boeking reserveer je het karretje voor 10 minuten. Zo heb je genoeg tijd om je spullen te pakken en richting de Lev te lopen.

Wanneer je bij de Biro bent ontgrendel je deze via de app en open je de deuren. Om de motor te starten druk je het rempedaal in en ontgrendel je de handrem. Geef gas en je bent onderweg! In de voertuigen staat ook duidelijk aangegeven hoe je je rit start.

Aan het einde van je rit schakel je de handrem weer in en beëindig je je rit via de app. Ondanks dat je met twee personen in een wagentje kan, mag alleen degene met het Lev account waarmee geboekt is de bestuurder zijn. Dit in verband met de verzekering.

Lev Rotterdam

Op dit moment is Lev alleen beschikbaar in Rotterdam. In de havenstad staan 120 karretjes voor je klaar. Je kunt ze alleen tussen 7:00 en 23:00 gebruiken.

Je rit beëindigen kan alleen in de zogenaamde ’thuis zone’. Dit gebied is verspreidt over heel Rotterdam, inclusief het noordelijke gedeelte van Rotterdam zuid. Wanneer je buiten de thuis zone gaat zal de Lev dit aangeven met een voice bericht.

Het bedrijf is als pilot actief in Rotterdam. In de toekomst wil het bedrijf uitbreiden naar andere steden. Daarbij wordt ook gedacht aan het buitenland, onder andere Berlijn, München en Hamburg worden genoemd.

Prijzen en aanmelden

Om de wagentjes te kunnen gebruiken moet je je registreren in de app. Het bedrijf rekent geen registratiekosten. Om een account aan te kunnen maken moet je minimaal 18 jaar oud zijn, en rijbewijs B hebben. Registratie kan tot 24 uur duren door het verifiëren van je persoonlijke gegevens.

Lev kost €0,40 per minuut. Er is een starttarief van €1 per rit. Je kunt de Lev tijdelijk parkeren voor €0,15 per minuut. Handig als je boodschappen gaat doen en met dezelfde Lev weer naar huis wilt.