Check haalt geld op voor het Rode Kruis met de Rode Kruis Check. De opbrengst van ritten met de knalrode scooter gaat naar het goede doel. Vanaf volgend jaar lanceert Baqme deelbakfietsen in Rotterdam, te huur vanaf €0,12 per minuut.

Check promoot en haalt geld op voor het Rode Kruis

Ben je de knalrode scooters van Check al tegengekomen? Sinds dinsdag zijn ze in alle steden waar Check actief is te vinden. Met deze scooters haalt het bedrijf geld op voor de coronahulpverlening van het Rode Kruis.

Elke stad heeft een Rode Kruis Check die dan ook helemaal rood is, inclusief de helmen. De opbrengt van elke rit met de scooter wordt gedoneerd aan het Rode Kruis. Daarnaast helpt de scooter ook de aandacht te vestigen op het werk van het Rode Kruis. De rode scooters zijn tot 1 december in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Breda te vinden.

In 2021 deelbakfietsen in Rotterdam

Vanaf volgend jaar zal een nieuwe aanbieder van deelbakfietsen in Rotterdam lanceren. Baqme gaat de komende maanden veertig elektrische deelbakfietsen in de stad plaatsen. De huur is €0,12 per minuut, met een maximum van €30 per rit.

De bakfietsen zijn bedoelt als voertuig voor de buurt. Anders dan concurrent Cargoroo (actief in Den Haag) mogen de bakfietsen van Baqme overal geparkeerd worden. De bakfietsen van Cargoroo hebben een vaste parkeerplek.

Baqme richt zich op jonge gezinnen. Doordat je de bakfiets overal mag parkeren, ook voor de deur, zou het gebruik voor jonge gezinnen handiger moeten zijn. Zo hoef je met je kinderen en boodschappen niet nog van de vaste parkeerplek naar huis te lopen.

Door de focus op jonge gezinnen lanceert Baqme in eerste instantie in Katendrecht en Schiemond. Later wil het uitbreiden naar wijken aan de rand van de stad, omdat veel gezinnen daar een tweede auto hebben. De Baqme moet die tweede auto gaan vervangen. Ook kijkt het bedrijf al verder dan Rotterdam. Via de website kun je je wijk inschrijven, waarna Baqme gaat kijken of het mogelijk is om ook in jou wijk de bakfietsen te lanceren.