GO Sharing is tijdelijk niet meer te gebruiken in Helmond. De scooters zijn opgehaald en komen na de winter weer terug. Reden hiervoor is een flinke daling in gebruik nadat het kouder begon te worden in Nederland. In andere steden is deze dip niet te zien en blijven de scooters vooralsnog staan.

GO Sharing Helmond minder gebruikt sinds herfst

De 50 scooters van GO Sharing zijn sinds een aantal dagen niet meer te vinden op de straten van Helmond. Het bedrijf heeft besloten de scooters op te halen en pas in het voorjaar weer terug te brengen. Dat komt doordat het bedrijf een lager gebruik ziet sinds het kouder is geworden in Nederland. Niet alleen zijn de scooters weg uit Helmond, gebruikers die vanuit omliggende regio’s rijden kunnen ook niet meer in Helmond parkeren.

Dip in gebruik alleen in Helmond

Dat de scooters zijn weggehaald uit Helmond is opvallend. Dit is nog door geen enkele aanbieder in geen enkele stad gedaan. GO Sharing geeft dan ook aan dat deze ‘winterslaap’ alleen geldt voor Helmond. In andere steden is het gebruik niet zo extreem afgenomen.

Felyx heeft kleedjes weer gemonteerd

Wie wel eens op een scooter heeft gereden kan zich voorstellen dat dit in de winter geen pretje is. De koude lucht komt nog harder aan dan op de fiets, en houdt jezelf minder warm omdat je niet beweegt. Om die reden installeert Felyx elke winter kleedjes op haar scooters. Die zijn inmiddels ook alweer op de eerste scooters te vinden.