De gemeente Amsterdam heeft extra vergunningen voor deelscooters in de stad uitgegeven. Felyx mag het aantal scooters verhogen. Ook mag Check scooters gaan plaatsen in de hoofdstad. Tot nu toe was Check alleen nog beschikbaar in Rotterdam.

Extra vergunningen uitgegeven voor in totaal 700 deelscooters in Amsterdam

Zowel Check als Felyx krijgen van de gemeente een vergunning voor 350 deelscooters per bedrijf. De vergunningen gelden voor twee jaar. Daarna kan de gemeente kiezen voor verlenging.

Het is onduidelijk of er plannen zijn om in de tussentijd het aantal vergunning te verhogen. De gemeente gebruikt de komende periode ook om te onderzoeken wat de gevolgen zijn van elektrische deelscooters. Laten mensen bijvoorbeeld de auto vaker staan?

350 Felyx scooters in Amsterdam vanaf 15 juni, verdriedubbeling

Per 15 juni 2020 gaan de nieuwe vergunningen in. Felyx heeft de extra scooters al klaar staan, en zal ze dan ook op maandag 15 juni direct in de stad gaan plaatsen. Op dit moment rijden er iets meer dan 100 donkergroene scooters rond in de stad. Met de uitbreiding naar 350 wordt het aantal scooters dus verdriedubbeld.

Check Amsterdam vanaf deze zomer

Check was tot nu toe nog niet beschikbaar in Amsterdam. Het bedrijf verwacht dat nog deze zomer de 350 scooters van het bedrijf in de stad geplaatst gaan worden. Eerst is het bedrijf nog druk met het zoeken naar een pand, het opstellen van een team en het bestellen van de scooters. Tot nu was Check alleen actief in Rotterdam, Check Amsterdam is de eerste uitbreiding van het bedrijf.

Update: sinds September 2020 is Check in Amsterdam gelanceerd.