Sinds gisteren zijn in Rotterdam nieuwe elektrische deelscooters te vinden, van het bedrijf Check. Daarmee zijn er nu drie aanbieders van elektrische scooters. De witte scooters van Check zijn het goedkoopst van de drie.

Nieuwe concurrent

De witte scooters van Check zijn sinds 4 februari in de havenstad te vinden. De scooters van Check zijn van het merk NIU, net als Felyx’s nieuwste scooters. De scooters gaan maximaal 30 kilometer per uur en zijn te boeken via de app.

Check is goedkoper dan concurrenten

De nieuwe aanbieder van deelscooters is goedkoper dan concurrenten. Per minuut betaal je €0,25. Dat is goedkoper dan Felyx (€0,30) en GO Sharing (€0,29 zonder pakket). Wie een pakket koopt bij GO Sharing is goedkoper uit.

Het servicegebied is ongeveer gelijk aan de andere apps. Het beslaat het hele centrum van Rotterdam. Buiten Rotterdam zijn parkeerplekken in de buurt van metro stations, en ook het bovenste gedeelte van Rotterdam Zuid valt in het servicegebied.

Tijdelijk geen starttarief

Check is goedkoper, maar rekent normaal wel een starttarief. Voor het starten van elke rit betaal je €1. Omdat het bedrijf net gestart is wordt het starttarief tijdelijk niet in rekening gebracht.

Check kent ook geen registratiekosten. Sinds kort betaal je €8,00 registratiekosten bij Felyx. Je ontvangt dan wel 30 rijminuten gratis. Alle drie de concurrenten kennen geen maandelijkse kosten.

Ben je enthousiast over Check? Gebruik de promotiecode ‘IE8-NPB’ tijdens het aanmelden en ontvang €10 rijtegoed gratis!

Aanmelden

Aanmelden

Via de erg fraai vormgegeven app meld je je aan bij Check. Na het invoeren van je telefoonnummer en e-mailadres kun je iDeal of een creditcard koppelen. Vervolgens maak je een foto van de voor- en achterkant van je rijbewijs, die vervolgens goedgekeurd moet worden.

Dit gaat door middel van machine learning, waardoor je na het maken van scherpe foto’s van je rijbewijs bijna direct goedgekeurd wordt en kunt gaan rijden. Al met al is Check een interessante optie, zeker door de lagere prijs ten opzichte van concurrenten zonder dat je van te voren een pakket koopt, zoals bij GO Sharing kan.